SOLGT: Strandveien 4-8 og Strandveien 10 er solgt til Mustad Eiendom og Canica.
SOLGT: Strandveien 4-8 og Strandveien 10 er solgt til Mustad Eiendom og Canica.

Mustad Eiendom og Stein Erik Hagen med milliardkjøp

Mustad Eiendom og Canica Eiendom har kjøpt Strandveien 4-10 på Lysaker.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpet gjøres gjennom selskapet Lysaker City Holding. Selger er et Clarksons Platou-syndikat som kjøpte eiendommen fra Oslo Areal i mars i fjor. Strandveien 4-8 og Strandveien 10 har årlige leieinntekter på over 53 millioner kroner. Det var SPG Corporate Finance som var selgers rådgiver i transaksjonen, mens Arctic Securities var tilrettelegger og satt sammen kjøpergrupperingen.

– Dette er en naturlig utvidelse av området vi allerede eier og vi etablerer et spennende samarbeid med Canica Eiendom som vi kjenner svært godt fra før, sier Olav Line i Mustad Eiendom.

– Vi skal de neste 20 årene investere mer enn 15 milliarder i den ambisiøse utviklingen av Lilleakerbyen, så det å få et fotfeste på sørsiden av knutepunktet gir gode synergier for både oss og området. Dette innebærer at vi kan bidra enda mer aktivt i det vi håper blir starten på en positiv urban utvikling av hele Lysaker, fortsetter Line.

Begge eiere mener planene for ny bussterminal gir gode muligheter for å utvikle eiendommen og gode urbane kvaliteter og forbindelser med det som er Norges tredje største knutepunkt, som blir forsterket med Fornebubanen og den nye bussterminalen

Eiendommen er på 19.175 kvadratmeter og har også med et betydelig utviklingspotensial. Lundin er største leietaker i bygget, som ble renovert i 2015.

Mustad Eiendom har vært i Lysaker-området i nesten 150 år og er største eier med over 330.000 kvadratmeter næringseiendom på begge sider av Lysakerelva. Selskapet har nylig sendt inn forslag til ny reguleringsplan for prosjektet Lilleakerbyen. Området strekker seg Lilleaker stasjon og helt ned til Lysaker stasjon, med Vollsveien og Lilleakerveien på hver side av område.

Utviklingen innebærer en stor transformasjon og urban utvikling av området til det Mustad Eiendom karakteriserer som en fremtidsrettet og levende by. I planen ligger det bla. bygging av 2.000 nye boliger, etablering av en helt ny gatestruktur med handel, servering, kultur, hotell, tjenestetilbud og kontor. Det blir bilfritt på gateplan, og med torg og plasser som vil bære tydelig preg av de gode blå-grønne kvalitetene som Lysakerelva og området rundt representerer.

Powered by Labrador CMS