SOLGT: Strandveien 4-8 og 10.
SOLGT: Strandveien 4-8 og 10.

Oslo Areal med milliardsalg på Lysaker (+)

Oslo Areal har solgt Strandveien 4-8 og 10 til et syndikat satt opp av Clarksons Platou Real Estate.

Publisert Sist oppdatert

Det var i januar 2017 at Oslo Areal bladde opp 922,5 millioner kroner for Strandveien 4-8 og 10. Selger var Ferd Eiendom, og yielden var i underkant av 5 prosent. Siden har leieinntektene økt fra rundt 48 millioner kroner til nesten 53 millioner kroner, samtidig som yielden har falt i takt med stadig lavere renter. Det er derfor grunn til å tro at Oslo Areal har sikret seg en solid gevinst på salget av Lysaker-eiendommene når de nå snur seg rundt og selger eiendommene til Strandveien Eiendomsinvest AS, et selskap som er tilrettelagt av Clarksons Platou Real Estate. Salget er et ledd i selskapets porteføljeforvaltning, skriver Oslo Areal på sine hjemmesider.

Dermed gjør Oslo Areal sitt andre storsalg på under en uke. Mandag solgte selskapet eiendommen Kanalpiren i Hinna Park til Hinna Park AS for 375 millioner kroner. Tidligere i år har Oslo Areal kjøpt Christian Krohgs gate 10 av OBOS Eiendom.

Kontorarealet i Strandveien 4-8 er på ca. 18 000 kvadratmeter. Strandveien 10 er på 900 kvadratmeter. Inkludert parkering er Strandveien 4, 8 og 10 på ca. 23 500 kvadratmeter. Lundin Petroleum er leietaker i bygget. Det er Akershus Eiendom som var selgers rådgiver i transaksjonen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.