NYTT FELT: Nå skal det bygges enda flere boliger rett øst for sentrum.

Fortsetter å bygge boliger på Sørlandet, denne gangen ca. 150

Det er bygd mange boliger i området, nå skal enda et felt til pers.

Publisert

Rett på andre siden av E18 fra Sørlandsparken næringspark i Kristiansand ligger Lauvåsen i Hånes bydel. Dette er rundt ei mil øst for sentrum, og i denne bydelen viser kommunens boligprogram at det er planlagt utbygd ca. 1.200 boenheter i inneværende periode.

Kommuneplanen for gamle Kristiansand legger til grunn at bydelen skal være vekstområde.

- Dette innebærer at det skal åpnes for høy utbyggingstakt og et bredt spekter av boligtyper, står det blant annet i det kommunale dokumentet.

Ca. 150 enheter

For noen år siden fikk de det lokale selskapet Randesund Tomteutvikling regulert et nabo-område på 82 mål. Nå sendt inn et planinitiativ på nok et delfelt på Lauvåsen.

- Området planlegges bygd ut med boliger i tråd med reguleringsplanen. Intensjonen er legge til rette for etablering av rundt 160 boenheter innenfor feltet, som er på 70 mål. Det gir litt over to boenheter per mål, skriver plankonsulent Asplan Viak og legger til at denne tettheten er tilsvarende et nabofelt.

- Det gir et maksimalt utbyggingspotensial på 31.500 kvadratmeter BRA. Intensjonen med planarbeidet er legge til rette for etablering av rundt 160 boenheter. Det gir et teoretisk snitt på i underkant av 200 kvadratmeter BRA per bolig, påpeker der.

I den vedlagte lista over boligsammensetningen ramser de opp 146 enheter fordelt på 32 leiligheter, 30 rekkehus, 58 kjedede boliger og 26 eneboliger.

Powered by Labrador CMS