VENTER PRISVEKST: Jørgen Rostad i Eiendomsmegler 1.

Fortsatt aktivitet i Trondheims bruktboligmarked

Så langt i år har boligprisene steget med mellom 2 til 5 prosent i Midt-Norge, etter at prisene steg fra desember i fjor til april i år.

Publisert Sist oppdatert

Færre folk har fokus på boligkjøp i feriemåneden Juli, som igjen gir lavere aktivitet.

– Vanligvis har leilighetssegmentet – for studenter og andre på flyttefot – best etterspørsel på sommeren, men i år ser vi at det har vært vel så stort trykk på familieboliger. Det er stor interesse for boliger som passer dem som bytter fordi man blir flere eller færre i husholdningen, sier Jørgen Rostad i EiendomsMegler 1 Midt-Norge i en pressemelding.

Som forventet gikk boligprisene tilbake i Trondheim i juli (-2,2 % nominelt, -0,4 % sesongjustert) og Midt-Norge (-2,3 og -0,3).

– Som vanlig ligger vi midt i feltet hva gjelder prisutvikling sammenlignet med de andre større byene - vi har ikke mest oppgang når prisene stiger, men heller ikke mest korreksjon når de går tilbake, påpeker han.

Så langt i år har boligprisene steget med mellom 2 til 5 prosent i Midt-Norge, etter at prisene steg fra desember i fjor til april i år.

– Husker vi ett år tilbake var vi på all time high boligpriser ved inngangen til høsten, før vi fikk prisfall frem til desember. Nå ligger vi rundt samme nivå som etter sommeren i fjor med -2,3 % under i Trondheim. Vi forventer fortsatt god aktivitet i august, men trenden med flere boliger for salg vil nok fortsette. Det betyr mer å velge i for kjøperne, og flere å konkurrere med for selgerne, sier Rostad.

Nyboligmarkedet totalt

Salget i juli var lavere enn salget i juli i fjor, men samtidig mindre enn 10 prosent lavere enn snittet per måned de seneste seks månedene.

Totalt på tvers av meglerforetak ble det solgt 34 nyboliger i Trondheim med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 83.000 kroner.

Det er omsatt ca. 20 prosent færre enheter i juli i år enn i fjor, og de fordeles på:

• 33 leiligheter og ett hus.

• Desidert høyest solgt kvadratmeterpris for små toroms.

• Solgt flest små toroms, deretter store treroms. Fortsatt høy andel solgte treroms som under hele det foregående året og fortsatt noe lav andel toroms sammenliknet med normalen i Trondheim.

• Lav andel solgte fireroms.

– Vi står nå foran en spennende høst som vil gi svar på om markedet står imot alle rentehevingene eller om vi også virkelig skal kjenne det i Trondheim. Før sommeren fikk vi en del utsettelser på salgsstarter og inntrykket vårt er fremdeles at det knyttes usikkerhet til noen lanseringer utover høsten. Vi tror tilbudssiden på nybygg vil være avgjørende for hvordan markedet vil agere, forklarer Rostad.

Han minner dessuten om at Trondheim har et stabilt arbeidsmarkedet slik at det underliggende boligbehovet blir en driver for salget også i et mer krevende marked.

Bruktboligmarkedet

Juli medførte litt lavere priser og litt flere usolgte boliger, men foreløpig godt salgsvolum ifølge EM1.

– Per midten av august fungerer bruktboligmarkedet bra. Vanligvis stiger boligprisene litt i august, og det ser de også ut til å gjøre også i år, melder de.


Powered by Labrador CMS