FORNØYD MED RESPONSEN: Med eget Trondheimskontor og rundt 4000 boliger under utvikling, har Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig stor tro på det trønderske boligmarkedet i årene fremover.
FORNØYD MED RESPONSEN: Med eget Trondheimskontor og rundt 4000 boliger under utvikling, har Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig stor tro på det trønderske boligmarkedet i årene fremover.

Har 4000 boliger under utvikling i Trondheims-regionen

- Vi er hele tiden på utkikk etter nye tomter og selskap som kan passe oss i regionen, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Publisert Sist oppdatert

Det er kun Oslo av de store byene som har hatt større befolkningsvekst enn Trondheim de siste 20 årene, og kommunens innbyggertall har steget med nær 35 prosent i perioden.

– Trondheim er en attraktiv regionhovedstad med stabil befolkningsvekst, kanskje hjulpet av ikke altfor høye boligpriser, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Totalt har selskapet 4000 boliger under utvikling i regionen. Store prosjekter som Brøset, Overvik, Steinan og Jarleveien skrider frem, og selskapet har også prosjekter på Vikhammar og Basseløkka under bygging.

– De ulike prosjektene er i forskjellige faser, og vi er godt fornøyde med responsen i markedet. Det er stor interesse for både pågående og nye prosjekter, sier Svenkerud.

På bakgrunn av dette har Fredensborg Bolig opprettet et eget Trondheimskontor, og hentet blant annet inn Torkild Lenes til selskapet i vår.

– Selv om brorparten av vår boligbygging er i og rundt Oslo, så har vi befestet en solid posisjon med en god organisasjon i Trondheim. Og vi er hele tiden på utkikk etter nye tomter og selskap som kan passe oss i regionen, sier Svenkerud

Den positive utviklingen underbygges av en nylig publisert markedsrapport til Eiendomsmegler1. Jørgen Rostad, leder for nybygg i Midt-Norge, skriver at mai var selskapets beste salgsmåned 2023.

– Vi merker at markedet fortsatt fungerer svært godt, spesielt når det tilføres nye prosjekter, står det i rapporten.

Også Svenkerud mener at markedet er avhengig av nye prosjekter og at politikerne bør være preventive for å opprettholde den gode utviklingen.

– Historisk har politikerne sørget for et jevnt tilsig av boliger, noe som betyr at Trondheim har unngått de største boligprissvingningene vi har sett i mange andre norske byer. Denne politikken er det viktig at videreføres i den nye KPA-en hvis målet er et sunt og stabilt boligmarked også fremover, avslutter Svenkerud.

Powered by Labrador CMS