Karriere:

20 ÅRS ERFARING: Torkild Lenes er ny prosjektsjef for Fredensborg Bolig i Trondheim.
20 ÅRS ERFARING: Torkild Lenes er ny prosjektsjef for Fredensborg Bolig i Trondheim.

Fredensborg Bolig henter prosjektsjef fra OBOS

Fredensborg Bolig har bygget seg opp til å bli en av de største boligutviklerne i Trondheim. Selskapet har rundt 4000 boliger under utvikling i regionen og ansetter nå Torkild Lenes (47) som ny prosjektsjef.

Publisert

Trondheims-regionen står for rundt en tredjedel av Fredensborg Boligs utviklingsprosjekter og nå styrker selskapet teamet i takt med veksten.

– Vi er veldig fornøyde med å få Torkild på laget og gleder oss til å dra nytte av hans brede erfaring og store kompetanse. Han blir en viktig bidragsyter til vår videre vekst i Trondheim, sier Petter K. Nedregotten, regionsjef for Trondheim.

Lenes begynner i sin nye stilling rett etter påske, og har mer enn 20 års erfaring fra boligbyggbransjen og kommer sist fra tilsvarende stilling i OBOS.

Viktig utvikling

Trondheims boligmarked er sterkt og kommunen forventer befolkningsvekst på ti prosent de kommende ti årene.

– Fredensborg Bolig har et uttalt mål om videre vekst i Trondheims-regionen og har i dag en rekke spennende prosjekter som jeg gleder meg til å følge tett. Stemmer kommunens prognoser, tror jeg vi ser et sterkt boligmarked også fremover, sier Lenes.

Dette underbygges av den såkalte «Sykepleierindeksen». Den viser at kjøpere med gjennomsnittlig sykepleierlønn kun hadde råd til 24 prosent av de omsatte boligene i Trondheim i fjor; et fall på 13 prosentpoeng sammenliknet med 2016.

– I årene fremover blir det både viktig å tilføre byen flere boliger og å tilby alternative kjøpsmodeller, som Leie til eie. Variasjon i beboersammensetningen bidrar til å skape gode nabolag, og da må vi også ta hensyn til unge og førstegangskjøpere, sier han.

Utvikler studentby

Et av prosjektene Lenes vil følge tett i tiden fremover, er utviklingen av Steinan Studentby. Her ønsker Fredensborg Bolig å bygge rundt 550 boliger fordelt på leiligheter og rekkehus.

– Dette er et prosjekt som passer veldig godt til leie til eie, og det er en viktig utvikling for både byen og Fredensborg Bolig. Det vil bli barnehage på området, flere lekeplasser, uteområder som fungerer som sosiale arenaer og flotte boliger, sier Lenes.

Powered by Labrador CMS