Content

Disse har forpliktet seg. Vil dere også?

Publisert Sist oppdatert

Det er gledelig å merke et stadig økende engasjement for sosialt entreprenørskap og alternative konsepter i nye utviklingsprosjekter. YTE representerer mange av dem.

Det er liten tvil om at vi går inn i nye tider for leiesøk og programmering av førsteetasjene. Både i eksisterende bygårder og i nye utviklingsprosjekter er det nå svært interessant å tenke alternativt, og vi deltar i flere dialoger der dette er et tema. Det handler om klok programmering, om hvordan skape bedre og sterkere nabolag, og om det å gi noe tilbake.

Vi representerer Mora di fikser sykker’n, FlowerTruck, Mestringsguiden, Circular Ways, Kompass & Co, Sandwich Brothers og stadig flere entreprenører når det gjelder nye lokaler og engasjement i nye konsepter. Årsaken til at vi tar en rådgiverrolle for disse selskapene er at ikke alle lokaler er like velegnet, og fordi de ønsker råd og veiledning når avtaler skal inngås.

«Vi har ambisjoner om vekst, og trenger god og uavhengig rådgivning i fasen der vi vurderer andre lokasjoner,» sier Kalina Toneff, som sammen med Åse Karin Meland driver Mora di fikser sykker’n. «Bistanden fra YTE er viktig for oss, både i å kunne sparre om mulige konsepter og å få råd og diskutere riktig lokalisering».

Blomster på litt nye måter er også noe som stadig flere interesserer seg for. Caroline Paulsberg driver FlowerTruck, med det ganske så beskrivende slagordet «Making people flourish». Hun er nå på utkikk etter lokaler og ser på YTE som en viktig ressurs i arbeidet. «Vi tilbyr mer enn kun å selge og binde blomster,» sier hun. «Blomster er bare et verktøy, til noe mer. Akkurat nå er vi på utkikk etter nye lokaler, men ser også på hvordan vi kan jobbe sammen med andre og tenke nytt om konsepter. I dette er YTE en viktig ressurs for oss.»

«Mange av selskapene vi representerer har høy verdi, og høyere enn mange selv er klar over,» sier Øystein Aurlien. «Innen sosialt entreprenørskap er det ofte snakk om den triple bunnlinjen, der økonomi kun er en av parametrene. Økonomi og gode leieavtaler er også viktig når vi jobber med leiesøk og annet. Vel så viktig er også understreke hva verdien er for eiendomsaktørene i å signere med disse, utover leieinntektene de får inn.»

Jobber dere med prosjekter der dere ønsker å tenke alternativt rundt innhold og aktiviteter hører vi gjerne fra dere. Porteføljen med selskaper vi jobber med øker stadig.

Powered by Labrador CMS