GOD START: Adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge melder om en god start på boligåret 2023.
GOD START: Adm. direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge melder om en god start på boligåret 2023.

Boligprisene steg videre i februar

2023 har startet sterkt i boligmarkedet etter endringene i boliglånsforskriften.

Ifølge Eiendom Norge steg boligprisene i med 1,5 prosent i februar i år. Korrigert for sesongvariasjoner var prisstigningen 0,3 prosent.

– Boligprisene steg videre i februar etter en januar som ble langt sterkere enn mange ventet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Boligprisene har dermed steget med 4,5 prosent i årets første to måneder.

– Det er mindre enn i samme periode under pandemiårene 2021 og 2022, men mer enn årene før pandemien. Boligprisutviklingen så langt i år må karakteriseres som sterk. Uten lettelsene i utlånsforskriften fra nyttår, ville utviklingen i boligmarkedet trolig sett annerledes ut, sier Lauridsen.

Salget av boliger er på vei opp igjen. Det ble solgt 6.637 boliger i Norge i februar, en økning på 7,2 prosent sammenlignet med februar i 2022. Så langt i år er det solgt 13.624 boliger i Norge, noe som er 16,4 prosent flere enn i samme periode i 2022.

– Det ble solgt mange boliger i februar, og så langt i år er det lagt ut langt mer enn på samme tid i 2022, da markedet var preget av et svært lavt tilbud som følge av den nye avhendingsloven. Salgsvolumet er nå nesten på nivå med tiden før pandemien, sier Lauridsen.

Det tok i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i februar ned fra 52 dager i januar.

– Salgstiden synker svakt, og det går fortsatt raskt å selge en bolig i Norge, sier han.

Powered by Labrador CMS