I BERO: Dette er en av skissene Arthur Buchardts arkitekt sendte Ringsaker kommunen på tirsdag da de ba om en forhåndskonferanse. Men det var før hele prosjektet be satt på vent. (Ill.: KB Arkitekter)

Blokkene til Buchardt er satt på vent

Arkitekten til Arthur Buchardt ba tirsdag Ringsaker kommune om en forhåndskonferanse med tanke på de tre boligblokkene som skal bygges rett foran Mjøstårnet. Men så satte de det hele i bero.

Publisert Sist oppdatert

Det store prosjektet i Brumunddal som Arthur Buchardt står bak, skal i tillegg til verdens høyeste trebygning, badeanlegg og skatepark også inneholde tre boligblokker i vannkanten. 12. mars ba Thorvald Bernhardt i KB Arkitekter Ringsaker kommune om en forhåndskonferanse på vegne av Buchardts selskap AB Invest, men nå tar de en pust i bakken.

– Situasjonen er den at vi skal gå en runde til internt, og har derfor sagt til kommunen at konferansen må bero litt. Vi er for så vidt klare, men usikre på om blokkene blir som på skissene. Dessuten er det vanskelige grunnforhold der, noe som kompliserer byggingen og slår veldig ut på kostnadene. Kanskje vi må se på andre metoder, sier Bernhardt.

LES OGSÅ: Buchardt-familien tungt inn i alpinanlegg

– Skissene dere sendte kommunen viser seks etasjer, lander dere på det uansett?

– Det er vi heller ikke sikre på, det er blant annet derfor vi tar en pust i bakken, sier han.

– Blir blokkene bygd i tre slik som tårnet?

– Det er en av opsjonene og teknisk sett fullt mulig, men vi vet ikke ennå, svarer Bernhardt.

Estate Nyheter har bedt Arthur Buchardt kommentere prosjektet, men han sier i en SMS at det er altfor tidlig.

 

Powered by Labrador CMS