Buchardt-familien tungt inn i alpinanlegg

Statseide Investinor selger seg ut av Kvitfjell og Hafjell. Inn kommer Buchardt-familien.

Publisert Sist oppdatert

– Potensialet der er enormt, sier Anders Buchardt til Dagens Næringsliv.

Investeringsfondet Investinor sitter igjen med en gevinst på 115 millioner kroner etter salget av aksjene i selskapet Alpinco, som eier de to store alpinanleggene i Gudbrandsdalen. Inn på eiersiden kommer Buchardt-familien (40 prosent) Bjørn Erik Borgen (40 prosent) og DNB (20 prosent).

Selgerne sier til avisen GD at årsaken til at de valgte å selge seg ut er at kapitalen skal rullere.– Vi ser på vårt eierskap i etapper. Hafjell og Kvitfjell har gått fra å være to atskilte selskaper til å bli et konsern. Et konsern som står klar for en videre utvikling. Da var det naturlig å se på eierforholdene. Vi tror konsernet trenger en mer konsentrert eierkonstellasjon, som kan løfte Hafjell og Kvitfjell videre, sier administrerende direktør i Investinor, Haakon H. Jensen til GD.

Til Dagens Næringsliv sier Anders Buchardt at de inneværende sesong har gjennomført den største investeringen i Kvitfjell siden anlegget sto klart før OL på Lillehammer i 1994.– Vi snakker om 130 millioner kroner knyttet til utbyggingen av Varden-siden. Og på Hafjell vil vi foran neste sesong investere 60–70 millioner kroner i ny ekspressheis til Hafjelltoppen; den største investeringen siden gondolen kom i 2006, sier han.

Powered by Labrador CMS