STORT AREAL: Prosjektet på 35.800 kvadratmeter gir plass til 1.500 arbeidsplasser.
STORT AREAL: Prosjektet på 35.800 kvadratmeter gir plass til 1.500 arbeidsplasser.

Aspelin Ramm kjøper 50 prosent av storprosjektet Campus Ullevål

Norges Geotekniske Institutt (NGI) har fått med Aspelin Ramm på utviklingen av Campus Ullevål.

Publisert

Partnerskapet mellom NGI og Aspelin Ramm innebærer at eiendomsutvikleren kjøper seg inn i en eierandel på 50 prosent i prosjektet som skal gi et nybygg på 35.800 kvadratmeter og plass til 1.500 arbeidsplasser. Forskningssenteret Campus Ullevål blir ett av de første prosjektene i Oslo Science City, som er Oslos nye innovasjonsdistrikt. Det er Akershus Eiendom som har vært megler i transaksjonen. Grette har vært selgers juridiske rådgiver og Thommessen har bistått kjøper.

– Aspelin Ramm tilfører prosjektet en svært god kompetanse på eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning. De vil være en solid og langsiktig partner for oss. De deler vår visjon om å bygge Campus Ullevål som et innovativt senter for forskning og næringsliv, og er et viktig bidrag inn i Oslo Science City, sier Lars Andresen, administrerende direktør i NGI.

Campus Ullevål har adressen Sognsveien 72 og blir et nytt moderne bygg på 35.800 kvadratmeter med BREEAM NOR Excellent-klassifisering. NGI og Aspelin Ramm vil begynne byggingen våren 2023. Bygget er planlagt å stå ferdig i 2025.

– Campus Ullevål er en del av et viktig byutviklingsprosjekt, hvor næringsliv, offentlig forvaltning og akademia jobber sammen for å skape et kraftsenter for innovasjon og kunnskapsdeling. Vi gleder oss til samarbeidet med NGI, og ser frem til å utveksle kompetanse og erfaringer gjennom denne spennende satsingen, sier Gunnar Bøyum adm.direktør i Aspelin Ramm.

Utviklingen av Campus Ullevål oppfyller NGIs behov for større lokaler i Oslo, og legger samtidig til rette for samarbeid med andre aktører. Norsk institutt for vannforskning (NIVA) blir en betydningsfull leietaker, som allerede bidrar inn i utviklingen av Campus Ullevål.

– Med Campus Ullevål og Livsvitenskapsbygget er vi for fullt i gang med realiseringen av Oslo Science City. Klima, energi og miljø er et satsingsområde for oss, og NGI vil sammen med Niva skape et attraktivt og dynamisk senter for bærekraftig kunnskap. Det er en styrke at Aspelin Ramm, som en av landets mest erfarne og anerkjente eiendomsutviklere, er med på laget. Vi gleder oss, og ser frem til fortsettelsen, sier Christine Wergeland Sørbye, administrerende direktør i Oslo Science City.

Powered by Labrador CMS