Selger for 240 millioner

Norske Skog selger Klosterøya til Conceptor Eiendomsutvikling og Bratsberg Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Samtidig bekrefter Norske Skog at de har avsluttet salget av eiendommen Nedre Ranheim. Totalt salgsbeløp for de to transaksjonene er om lag 240 millioner kroner.

Etter stengingen av Union Mølle har Norske Skog ifølge en pressemelding nedlagt betydelige ressurser i utvikling av Klosterøya, og selskapet mener det nå er en god løsning å la andre stå for den videre utviklingen.

– Dette er en milepæl for den videre utviklingen av Skien og hele Grenlandsområdet. Norske Skog har i samarbeid med lokale myndigheter og næringsliv vektlagt å utvikle bynære bo-, nærings- og friluftsarealer. Vi anser Bratsberg Gruppen og Conceptor Eiendomsutvikling som ideelle partnere for å dra lasset videre, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog i pressemeldingen.

Kjøperne er innvilget en selgerkreditt for deler av kjøpet, og denne selgerkreditten skal tilbakebetales i løpet av fem år. Norske Skog vil som en del av avtalen også beholde en minoritetsandel i Bratsberg Holding, som i tillegg til Klosterøya, eier en rekke utviklingseiendommer i Porsgrunn og Skien.

Salget av Nedre Ranheim i Trondheim til Maja Eiendom ble fullført i slutten av desember i fjor. Norske Skog opplyser at de to salgene vil gi en regnskapsmessig gevinst på om lag 80 millioner kroner, og gevinsten bokføres for fjerde kvartal 2010.

Oppdatert:

Inklusive de seneste salgene, har Norske Skog solgt eiendommer i 2010 for om lag 280 millioner kroner. Norske Skog startet i 2008 arbeidet med å selge ut eiendommer for å redusere selskapets skyhøye gjeld. En av eiendommene som ble solgt, var hovedkontoret på Oksenøya til Aspelin Ramm, for 430 millioner i september 2008.

Union stanset papirproduksjonen på Klosterøya i 2006. Men på området er det nå dukket opp et 70-tall bedrifter med over 350 medarbeidere. Klosterøya består i dag av en rekke enkelteiendommer.

Omstilling av Klosterøya fra industri til en ny og levende del av Skien sentrum er ifølge hjemmesidene til Klosterøya «sannsynligvis den viktigste begivenheten i Skien bys historie siden bybrannen i 1886». Bystyret i Skien vedtok en ny reguleringsplan for området i september 2010.

Bratsberg Gruppen er en eiendomsutvikler står blant annet bak utbyggingen av Bratsberg Brygge-området og jobber med flere boligprosjekter i Grenlandsområdet. Conceptor er et privateid holdingselskap og har engasjementer innenfor eiendom, eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning. Eiendomsutviklingen er rettet mot prosjekter knyttet til handel-, by- og tettstedsutvikling.

Maja Eiendom AS er et privat eiendomsselskap med base i Trondheim, som satser på by- og tettstedprosjekter, ofte i kombinasjon med bolig og næring.

Foto: Klosterøya

Powered by Labrador CMS