Kjøpte på Sørenga

Søylen Eiendom har kjøpt 5000 kvadratmeter på Sørenga.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Selger er Sørenga Utvikling med Espen A. Pay i spissen. Finansavisen skriver lørdag at Søylen Eiendom betaler 300 millioner kroner – 60 000 kroner kvadratmeteren – for 5000 kvadratmeter med næringslokaler på Sørenga (se illustrasjon). I tillegg må eier og restaurantdriver ut med store summer i lokalene, for restauranter skal det bli.

Espen Pay sier til Finansavisen at mange lokaler på Sørenga er i drift allerede. Det er bare to lokaler som leveres som råbygg, der Søylen Eiendom vil innrede for leietaker. Pay tror på 15 000 kroner kvadratmeteren i investeringer, altså 75 millioner kroner totalt. I så fall tilsvarer kjøpet til Søylen Eiendom 75 000 kroner kvadratmeteren.

Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom sier til Finansavisen ar de alltid har hatt spisesteder i sine shoppingsentre. På det meste har det vært over 200 leietakere innenfor servering.

– Disse har også høy omsetning per kvadratmeter, og man ser det samme på Tjuvholmen og Aker Brygge. Det meste av første etasje er serveringssteder, men vi ser for oss også å ha gallerier og butikker nærmest Munch-museet, sier Krefting til avisen.

Sørenga Utvikling KS har ansvaret for utviklingen og gjennomføringen av utbyggingen på Sørenga. Selskapet eies av Boligbyggelaget USBL, Backe Gruppen, Oslo Areal, Urbanium samt noen finansielle investorer. Formålet er å utvikle og gjennomføre utbyggingen av Sørenga i Bjørvika. Salget av leilighetene gjennomføres i samarbeid med DNB Eiendom.

Illustrasjon: Visco

Powered by Labrador CMS