DU AVGJØR PALLEN; Hvem er mektisk i norsk eiendom? Det skal Estate Nyheters lesere snart stemme over.

10 nye kandidater til Eiendomsbransjens mektigste

Her er de ti neste kandidatene til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheters lesere skal kåre hvem som er mektigst i eiendom gjennom NEMEETs årlige undersøkelse Eiendomsbarometeret. Flere tusen mennesker i og nær eiendomsbransjen får i neste uke spørsmål om merkevaren til eiendomsaktører, samt spørsmålet «Hvem er mektigst i eiendomsbransjen?».

I går ble de ti første kandidatene presentert. Her kommer de ti neste:

Sandnes, Roar

Roar Sandnes er arbeidende styreformann i Akershus Eiendom, som er blant landets største selskaper innen eiendomsrådgivning.

Både de ansatte og aksjonærene har god grunn til å være fornøyd med det arbeidet Sandnes gjør, med meget gode resultater på bunnlinjen. Resultatene kommer som følge av gode leveranser innen eiendomsrådgivning, som dekker feltene transaksjoner, utleie, analyse, verdivurdering og leietakerrådgivning.

Greit å vite: Står bak årvisse bonusdryss i millionklassen til ansatte og aksjonærer.

Horn, Sonja

Administrerende direktør i Entra siden juni 2019, og ble rekruttert fra samme selskap – hvor hun hadde vært direktør for eiendomsforvaltning.

Sonja Horn har bred erfaring innen eiendom, bank og finans fra selskaper som Danske Bank, Union Gruppen og Cirkle K. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Greit å vite: Går ikke av veien for å håndtere motbakker på randonee-ski eller sykkel.

 

Syversen, Mads

Mads H. Syversen er en norsk finansmegler og leder av Arctic Securities.

Han jobbet som megler i Orkla Finans som senere ble overtatt av SEB Enskilda. Han var administrerende direktør i SEB Enskilda og leder av SEB i Norge. Syversen gikk ut og grunnla i april 2007 meglerfirmaet Arctic Securities sammen med flere av sine tidligere kolleger. Var i flere år nær medarbeider av Kjell Inge Røkke. Står bak mange syndikater i eiendom og har orkestrert flere store eiendomstransaksjoner.

Greit å vite: Prydet avisforsidene da han i 1997 fikk brannvesenet til å sette fyr på sin nyinnkjøpte bolig på Nordstrand.

Grimstad, Mathis

Mathis Grimstad er administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, et selskap som selv beskriver seg som Norges største partnereide eiendomsutvikler.

Utvikler og gjennomfører mange prosjekter, enten alene eller sammen med andre. Har dermed stor innflytelse på byutvikling. Fembarnsfaren er utdannet snekker og har i tillegg ingeniørutdanning fra Sverige, han ble sivilingeniør i Canada, har to MBA fra Sør-Afrika og har holdt på med et executive-program ved Harvard.

Greit å vite: Har sammen med sin mor gitt ut barneplate.

Thon, Olav

Olav Thon er landets ubestridte eiendomskonge.

Startet virksomheten som pelshandler, etter at han noen år tidligere hadde tatt med seg et par reveskinn for å selge disse i Oslo. Har vært daglig leder i over 70 år. Eier store deler av Norges paradegate Karl Johans gate. Er på tross av sine 96 år fremdeles involvert i den daglige driften, hvor virksomheten består av hoteller, kjøpesentre, næringsbygg og boligutvikling.

Greit å vite: Reveskinnene er en sentral del av logoen til Olav Thon-konsernet.

Tollefsen, Ivar Erik

Ivar Erik Tollefsen er rallykjører, skiløper og fjellklatrer. I tillegg er han landets mest ekspansive eiendomsinvestor, med en betydelig eiendomsmasse både i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

Har spesielt utmerket seg innen kjøp av utleieleiligheter, primært gjennom større porteføljer. De to siste årene har han økt porteføljen voldsomt, og satser nå i enda større grad på utvikling av nye boliger.

Greit å vite: Drev på 1970- og 1980-tallet mobile diskotek, gjennom selskapet Tollefsen Enterprises.

Evensen, Victoria Marie

Byråd for næring og eierskap i Oslo kommune.

Står i front for etableringen av Oslo kommunes nye byggherreorganisasjon Oslobygg KF, som får ansvaret for å bygge og drifte alle formålsbygg i kommunen. Den nye byggherrekjempen skal være operativ i løpet av 2021 eller 2022. Oslobygg KF skal på sikt forvalte rundt 2,5 millioner kvadratmeter eiendom og blir dermed bare så vidt slått av Statsbygg som landets største byggherre innenfor bygg- og eiendomssektoren.

Greit å vite: Er også ansvarlig for skjenkepolitikken i Oslo, og stengte ned all uteservering i mars 2020 som følge av koronapandemien.

Nergaard, Truls

Leder av Storebrand Asset Management siden 2016. Har betydelig ledererfaring fra finansnæringen, herunder som administrerende direktør i Storebrand Bank ASA fra 2010 til 2015 og leder av DNBs virksomhet i USA fra 2004 til 2007. Truls Nergaard er utdannet siviløkonom med en MBA fra Thunderbird, USA.

Storebrand har blant annet eid eiendommer i Vika i Oslo siden 1950-tallet.

Greit å vite: Har lange tradisjoner å ivareta: Storebrand har sin opprinnelse «Den almindelige Brand-Forsikrings-Anstalt», som ble opprettet i København i 1767.

Landvik, Øystein A.

Øystein A. Landvik startet i 1985 i Norsk Nærings Megling, senere UNION Gruppen.

I 2007 solgte Landvik med partnere selskapet til den islandske banken Glitnir. Etter Glitnirs senere fallitt kjøpte Landvik selskapet tilbake, og er i dag en av Oslos mest markante rådgivere innen næringseiendom. Landvik har vært en av pådriverne for økt transparens i markedet, blant annet gjennom markedsrapporter.

Greit å vite: Glad i å være på sjøen og har et utpreget tofotsyndrom.

 

Gjelsten, Bjørn Rune

Er eier av Fabritius Gruppen gjennom sitt heleide selskap Gjelsten Holding. Selskapet eier en rekke kombinasjonseiendommer.

Gjelsten eier også boligutviklingsselskapet Profier, som har vært blant de som har satset tungt på Bekkestua i Bærum. Der har han blitt populær hos eneboligeierne, da han blar opp store beløp for å sikre seg videre utbyggingsarealer. Profier har også store tomter og prosjekter i områder som Bergen, Fornebu og flere byer og steder på Østlandet, samt i Tromsø, Sandnes og Sogndal.

Greit å vite: har vunnet VM i Offshore-race med «Spirit of Norway» fem ganger.

Estate Nyheter presenterer til sammen 30 kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste. En jury bestående av Anne Sofie Bjørkholt (BAHR), Thor Olaf Askjer (Norsk Eiendom), Roar Sandnes (Akershus Eiendom), Anders Solaas (Cushman & Wakefield), Trond Valle (Estate Media), Ellen de Vibe (tidligere PBE-sjef i Oslo), Olav Løvstad (DNB), Peter Malling jr (Malling & Co), Christian W. Dreyer (Heimstaden og tidligere Eiendom Norge) og Sverre Landmark (Probiz og tidligere Aspelin Ramm) skal så kutte antall kandidater ned til 11, som Estate Nyheters lesere skal kunne stemme over til neste uke.

Ps. Noen jurymedlemmer er kandidater – det tas det hensyn til når juryen velger de 11 som Estate Nyheters lesere skal stemme over.

Powered by Labrador CMS