NY KÅRING: De første kandidatene til Eiendomsbransjens mektigste er klare. Ill.: Shutterstock

Hvem er Eiendomsbransjens mektigste?

Estate Nyheter presenterer de ti første kandidatene til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

For tredje år på rad skal Estate Nyheter kåre hvem som er mektigst i eiendom. Som i fjor har vi gått sammen med NEMEET for å gjennomføre kåringen i forbindelse med den årlige undersøkelsen Eiendomsbarometeret. Flere tusen mennesker i og nær eiendomsbransjen får i neste uke spørsmål om merkevaren til eiendomsaktører, samt spørsmålet «Hvem er mektigst i eiendomsbransjen?».

Til sammen er det 30 kandidater til kåringen, og i dag presenteres de ti første.

Bjørkholt, Anne Sofie

Som eiendomsadvokat i advokatfirmaet BAHR har Anne Sofie Bjørkholt daglig kontakt med de største eiendomsutviklerne i Norge.

Hun har ledet eiendomsavdelingen i BAHR etter at Stig L. Bech meldte overgang til Solon Eiendom. Rangeres høyt både av klienter og konkurrenter.

Greit å vite: Gjør rent bord i advokatundersøkelser.

Bjølgerud, Bård

Bård Bjølgerud er en landets råeste dealmakere innen eiendom gjennom selskapet Pangea Paroperty Partners.

De seneste årene har Pangea også gjort seg bemerket i hele Skandinavia. Bjølgerud er svært ofte i kulissene når store eiendommer selges eller kjøpes. Bjølgerud startet sin karriere som journalist i Finansavisen.

Greit å vite: har psykologi grunnfag fra universitet i Bergen.

Ingebrigtsen, Mona

Mona Ingebrigtsen er daglig leder i Oslo Areal, og har dermed øverste ansvar for 19 eiendommer med et samlet areal på nærmere 270 000 kvadratmeter.

Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Erfaringen med ledende stillinger i eiendom er lang og solid, og omfatter blant annet selskapene Scandinavian Property Development, Norwegian Property og NCC Property Development.

Greit å vite: Har en mastergrad i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole.

Ringnes, Christian

Oldebarn av Ellef Ringnes, som sammen med broren Amund startet Ringnes Bryggeri i 1877.

Siden 1984 har han vært en aktiv eiendomsinvestor og er i dag største eier og administrerende direktør i Eiendomsspar og Victoria Eiendom. I 2001 kjøpte Ringnes den forfalne Ekebergrestauranten i Oslo, pusset den opp og åpnet restauranten på nytt påsken 2005. I 2003 åpnet han i Oslo sentrum også verdens eneste miniflaskemuseum.

Greit å vite: Er god til å spå utviklingen i eiendomsmarkedet.

 

Bramslev, Katharina

Er daglig leder i Grønn Byggallianse, og står dermed i spissen for nærmere 300 aktører i bygg- og eiendomsnæringen som ønsker å bygge og forvalte grønt.

Utdannet sivilingeniør bygg, og har 30 års praktisk erfaring innen inneklima og miljøvennlige bygg. Har en klar målsetting om få eiendomsselskaper til å strekke seg til nye miljøhøyder.

Greit å vite: Står bak begrepet «Paris-proof»-bygninger, som betyr bygg med lave klimafotavtrykk.

Løvstad, Olav

Foto: Mellingsater/Larsen

Bak enhver vellykket eiendomsutvikler står det gjerne en bank. I mange tilfeller er det DNB, hvor Olav Løvstad er leder for Seksjon Eiendom & Entreprenør.

DNB er landets største bank, og dermed har Løvstad en sentral rolle når det kommer til hvem som skal få støtte til eiendomsprosjekter. Selv er han ikke noe glad i uttrykket markedsmakt, men det er liten tvil om at Olav Løvstad er sentral i hovedstadens utvikling.

Greit å vite: Ble overkjørt av et godstog i 1994, men reiste seg og kom knallsterkt tilbake.

Line, Olav

Olav Line har bekledt mange sentrale roller i eiendomsbransjen gjennom de siste 20 årene.

Som sjef i Mustad Eiendom har Line fått ansvaret for å utvikle Lilleakerbyen, som nå strekker seg på begge sider av Lysakerelven. Lysaker stasjon er blant landets største kommunikasjonsknutepunkt, og dermed sier det selv at Lilleakerbyen ligger midt i et smørøye. Beskrives som fremoverlent og god til å kombinere forretningsforståelse og samfunnsansvar.

Greit å vite: Står med én fot i Oslo og én i Bærum.

Marcussen, Hanna Elise

Foto: Lisa Bjorheim.

Hanna Elise Marcussen er byråd for byutvikling i Oslo kommune, og styrer de facto byutviklingen i Oslo.

Hun representerer Miljøpartiet de Grønne og er ansvarlig for program bilfritt byliv. Beskrives som en person som utvikler byen der den til nå har hatt for store svakheter.

Greit å vite: Er ikke redd for å gå i krigen for det hun brenner for, og har da også gjennomført førstegangstjeneste med befalskurs.

 

Bøyum, Gunnar

Gunnar Bøyum er konsernsjef i Aspelin Ramm Gruppen AS og administrerende direktør i Aspelin Ramm Eiendom.

I perioden 2003 til 2014 var han administrerende direktør i Tjuvholmen KS, som er eid 60 prosent av Selvaag Gruppen og 40 prosent av Aspelin Ramm. Bøyum har vært ansvarlig for utbyggingen og utviklingen av den nye bydelen Tjuvholmen utenfor Aker Brygge i Oslo.

Greit å vite: Har sin utdannelse blant annet fra Oxford i England.

Koteng, Ivar

Ivar Koteng har ingen utdannelse, sier selv han jobber lite og har ikke tro på eksperter.

Like fullt står han som eier av nærmere 300.000 kvadratmeter næringseiendom og milliardverdier. Har uttalt at han ikke forstår begrepet «yield» og heller ikke kan stave det. Startkapitalen på sin første eiendom var beskjedne 17 000 kroner. Har også vært styreleder i Rosenborg Ballklubb siden 2012.

Greit å vite: Står bak utsagnet «det er de dumme som gjør det best i eiendom»

 

Estate Nyheter presenterer til sammen 30 kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste. En jury bestående av Anne Sofie Bjørkholt (BAHR), Thor Olaf Askjer (Norsk Eiendom), Roar Sandnes (Akershus Eiendom), Anders Solaas (Cushman & Wakefield), Trond Valle (Estate Media), Ellen de Vibe (tidligere PBE-sjef i Oslo), Olav Løvstad (DNB), Peter Malling jr (Malling & Co), Christian W. Dreyer (Heimstaden og tidligere Eiendom Norge) og Sverre Landmark (Probiz og tidligere Aspelin Ramm) skal så kutte antall kandidater ned til 11, som Estate Nyheters lesere skal kunne stemme over til neste uke.

Ps. Noen jurymedlemmer er kandidater – det tas det hensyn til når juryen velger de 11 som Estate Nyheters lesere skal stemme over.

 

 

Powered by Labrador CMS