Aktuelt

Snudde etter press

DNB fant likevel ut at det er mulig å kutte rentene raskt.

KORTER INN: Konsernsjef Kjerstin Braathen velger å sette ned lånerentene raskere enn tidligere varslet.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mandag ettermiddag opplyser DNB i en pressemelding at banken velger å fremskynde rentekuttene sine til 5. april. Tidligere har DNB vært pådriver for å vente seks uker med å kutte utlånsrentene.

Banken har fått sterk kritikk fra flere hold for den manglende viljen til å iverksette umiddelbare rentekutt, ikke minst på grunn av den spesielle situasjonen som Norge er i på grunn av koronakrisen.

I en artikkel på Estate Nyheter på mandag, la DNB skylden på «normal praksis» som årsak til sendrektigheten, og viste til at finansavtaloven krever to måneders varslingsfrist på rentereduksjoner på innskudd, og at man brukte denne varslingsfristen også på utlån.

LES OGSÅ: Skylder på «normal praksis» som årsak til tregt rentekutt

Ved rentenedsettelse på utlån, eksisterer imidlertid ikke de samme varslingsfristene som når renteendring er til ugunst for kunden.

Gjelder fra 5. april

– Vi har kuttet rentene våre to ganger de siste ti dagene, og det er en helt ekstraordinær situasjon i Norge. Dato for når renteendringen trer i kraft er viktig for mange av kundene våre i situasjonen vi nå står i, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarked i DNB, i tirsdagens pressemelding fra DNB.

– DNB har de siste dagene prøvd å finne tekniske løsninger for å fremskynde de to rentekuttene. Vi har enda ikke løsningen helt klar, men vi skal sørge for at de to rentekuttene gjelder fra senest 5. april, fortsetter Spiten.

Som forventet følger de andre bankene etter DNB, blant annet med Nordea som opplyser at de også vil senke renten tidligere enn varslet.
La ut eneboliger for 105 millioner kroner (+)
Bolig
Nå vil boligutviklerne sikre boligsalget
Bolig
Pecunia fortsetter å utvide eiendommene (+)
Utvikling
– Lovende produksjonstall fra PBE i Oslo
Utvikling
Overrasket over nyboligsalget
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Ny mann i Solon
Karriere
Oslo Finans kjøper to eiendommer (+)
Transaksjoner
Gammelt bygg i Stavanger blir moderne oase
Utvikling
Trekker forslag om forskrift om stengning av Kartverket (+)
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.