Nyheter

Selger og inngår joint venture

Skanska selger sine aksjer i Jåttå Utbyggingsselskap. Samtidig inngår de en joint venture med Base Gruppen for et boligprosjekt i Stavanger.

Skanska solgte sin andel i et selskap som har et tomteområde på Jåttå.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ifølge Skanska er salget en del av Skanska Eiendomsutviklings strategi for hvilke geografiske områder og hvilke produktsegmenter de skal satse på.

– Vi har en strategi som er tydelig på hvor vi skal utvikle og bygge eiendom i blant annet Stavanger og Sandnes. Dette salget er en konsekvens av dette, og nå er vi på jakt etter mer sentrumsnære prosjekter i både Stavanger og Sandnes, sier Thorbjørn Brevik, konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Salget av aksjene i Jåttå Utviklingsselskap, som har et utviklingsområde på Jåttå, gjøres med virkning fra 3. juli. Samtidig inngår Skanska Eiendomsutvikling en joint venture med Base for boligeiendommen på Kulimport i Stavanger.

– Vi fortsetter det gode samarbeidet vårt med Base, og har stor tro på prosjektet vi skal utvikle sammen. Her skal vi utvikle et flott boligprosjekt på den tradisjonsrike Kulimportkaien, der boligkjøperne kan bo like ved sjøkanten og med panoramautsikt mot fjorden, sier Brevik.

– Vi ser frem til å utvikle Stavangers beste sjøtomt til et fantastisk boligprosjekt med både leiligheter av høy klasse, samt flotte rekkehus med smarte løsninger. Ved å utvikle dette sammen med Skanska og deres omfattende erfaring fra både utviklings- og entreprenørvirksomhet vil vi sikre kvalitet i alle ledd, sier adm. direktør Alfred Ydstebø i Base Gruppen.

Thorbjørn Brevik ser potensial i flere prosjekter i Stavanger og Sandnes.

– I tillegg har vi samarbeidsavtaler på Havneparken i Sandes og høyhuset i Knud Holms gate 8 i Stavanger, og vi er på jakt etter enda flere utviklingsprosjekter. Både Stavanger og Sandes er områder vi ser et stort potensial for å utvikle gode boligprosjekter, avslutter Brevik.

Skanska har tro på Kulimport-området i Stavanger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig