Nyheter

Tvenges kupp i Kvadraturen

Tvenge-familiens Fram Eiendom startet rehabiliteringen av Rådhusgata 5 uten en eneste leietaker. Nå er hele bygget utleid på lange leiekontrakter.

Fram Eiendom har i løpet av kort tid leid ut hele Rådhusgata 5. Ill.: SJ Arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fram Eiendom, har sammen med utleiemeglerne Kristoffer Hagelsteen og Torbjørn Hatløy i UNION Norsk Næringsmegling, leid ut hele Rådhusgata 5, bygget som har fått navnet Transperia.

I kjent Tvenge-stil startet Fram Eiendom arbeidet med totalrehabilitering av eiendommen uten leietakere. Og i løpet av noen få måneder i 2018 har hele bygget blitt leid ut. Blant leietakerne er Consignor, EnTur, Dossier Solutions og Estate Media.

– Fram Eiendom har truffet med kvalitetene på bygget og timingen i markedet. Vi tenkte at bygget passet til dynamiske og teknologidrevne bedrifter. Med et arkitektonisk uttrykk som står ut i Kvadraturen, teknisk sett fleksible lokaler, som vil kunne endres ved behov, og flotte fellesfasiliteter, har vi landet kontrakter med svært gode leietakere, sier Hagelsteen til Estate Nyheter.

Hagelsteen sier at markedet for kontorlokaler i Kvadraturen åpenbart har hatt en positiv utvikling. Hvis en utleier treffer på strategien vil man nå kunne oppnå meget gode leienivåer.

Marianne Tvenge har hatt ansvaret for prosjektet i Fram Eiendom. Hun forteller at selskapet etter hvert måtte ta en beslutning om hva de ville gjøre med Rådhusgata, da bygget var slitent og ville stå uten leietakere.

Marianne Tvenge. Foto: Christina Undli.

– Utgangspunktet vårt var at vi hadde en ikke spesielt vakker eiendom nederst i Kvadraturen, som tidligere ble leid ut til Forsvaret. Da kontrakten gikk ut, måtte vi ha investert mye penger bare for å leie ut slitne lokaler på lave nivåer. Før eller siden ville vi bli nødt til å ta noen større grep for eiendommen. Denne delen av Kvadraturen har hengt litt etter andre områder hvor det er gjort store investeringer de siste årene, men det er i ferd med å endre seg drastisk sier Tvenge.

I stedet for å gjøre en tradisjonell leietakertilpasning, valgte Tvenge-familien å «gjøre noe som smalt litt» med eiendommen.

– Vi tenkte litt i samme baner som vi gjorde i Karenslyst Allé. Vi la den gang ned mye ressurser i eiendommene vi utviklet der hvor Norges Varemesse holdt til tidligere, for å fullføre gaten og skape den nye delen av Karenslyst Allé minst like attraktiv som den etablerte delen av gata, sier Tvenge. I Rådhusgata hadde vi et godt utgangspunkt med en fantastisk hjørnebeliggenhet. En transformasjon av eiendommen her håper vi kan utgjøre et vesentlig bidrag til den storstilte revitaliseringen som nå foregår i nedre del av Kvadraturen.

Hun forteller at arkitekt Gunnar Solheim i SJ Arkitekter satt i flere år i nabobygget på andre siden av gaten og så over på eiendommen deres hver dag. Han lagde på eget initiativ en skisse for hvordan han drømte om at eiendommen burde se ut, og fikk umiddelbart oppdraget.

– Vi har lagt vekt på lys, luft, letthet og miljø. Inngangspartiet er flyttet fra Skippergata til Rådhusgata og alle tekniske anlegg skiftet ut. Vi har også etablert en fantastisk takterrasse med vid utsikt, og har i støpeskjeen en virkelig kul personalrestaurant og møteplass i 1. etasje. Bygget skal være så fleksibelt som mulig og invitere til aktivitet og samspill, sier Tvenge.

Tvenge synes det er morsomt at flere av de nye leietakerne holder til i samme område fra før og at de ønsker å bli værende, men vil inn i et nybygg med oppgraderte fasiliteter.

– Vi ga tilbud på forskjellige kontraktslengder og det kom litt overraskende på oss at samtlige har ønsket seg lange avtaler. Nå har vi også gjort en avtale med Kaffebrenneriet om etablering i 1. etasje. Dette er veldig gledelig for både byggets brukere og nærmiljøet rundt. Kaffebrenneriet er flinke til å se gode locations, sier Tvenge med et smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig