Kjempesalg på Lillehammer

Coop Eiendom og Møller Eiendom selger Statens Hus på Lillehammer for 757 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter tar forbehold, men det kan være Lillehammers største enkelttransaksjon som nettopp har funnet sted. Den seneste store transaksjonen i Lillehammer, var 75 prosent av Bryggerikvartalet i februar i fjor, en transaksjon til rundt 300 millioner kroner.

Statens Hus på Lillehammer (bildet) er altså solgt, det vil si, det formelle salgsobjektet er salg av to aksjeselskap, Rosenlund Kontorbygg AS, som eier to oppførte eiendommer, samt Rosenlund Kontorbygg 2 AS. Sistnevnte selskap vil eie et nybygg som har byggestart i disse dager, og som skal stå ferdig i 2018. NE nyheter omtalte byggeprosjektet sommeren 2012, da entreprisekostnaden for de første 21 000 kvadratmeterne lå på 295 millioner kroner.

Platou-syndikatAksjeselskapene er eid med om lag to tredjedeler av Coop Eiendom Norge og en tredjedel av Møller Eiendom. Nå har disse solgt ut eiendommene til et syndikat satt opp av Clarksons Platou Project Finance.

– Den største aksjonæren i syndikatet vil eie 12-13 prosent, eller om lag 35-40 millioner kroner i egenkapital. Jeg vil si det er en god spredning blant aksjonærene, der vi har fått med mange av våre gode kunder, sier Stian Nicolaus i Clarksons Platou Project Finance til NE nyheter. De nye eierne har stiftet selskapet Nye Statens Hus AS, som er den formelle kjøperen.

– Partene signerte avtalen onsdag i forrige uke, men tok så forbehold om finansiering, som ble behandlet nå på fredag. Overtakelse av eiendommene er satt til 29. april, forteller Nicolaus. Clarksons Platou har foruten å ha tilrettelagt prosjektet også sørget for finansiering og kvalitetssikringen gjennom due diligence.

Nytt tyngdepunkt– Eiendommen ligger i Lillehammer nord, i enden av gågata i Rosenlund bydel. Dette blir ett av de nye tyngdepunktene i Lillehammer, Coop skal bygge et kjempestort kjøpesenter vegg i vegg i den nye bydelen Rosenlund, sier Nicolaus. Adressen for Statens Hus er Industrigata 1.

De totale arealene solgte arealene, inklusive nybygget, er på 26 000 kvadratmeter. Nicolaus sier partene er enige om ikke å gå ut med noen direkteavkastning – yield – for kjøpet, men transaksjonen er basert på en underliggende eiendomsverdi på 757 millioner kroner. Gitt et totalareal på 26 000 kvadratmeter, tilsvarer det 29 100 kroner kvadratmeteren.

De to desidert største leietakerne er Statens vegvesen Region øst, som har hovedkontoret sitt her, samt fylkesmannen i Hedmark og Oppland. Begge leietakerne har ifølge Nicolaus tegnet seg for 20-årige avtaler.

20 000 m2 med handelRosenlund Bydelssenter omfatter i dag ca 6000 kvadratmeter med handel/butikker, inklusive Coop Mega. Det foreligger en godkjennelse på utvidelse til 20 000 kvadratmeter handel, og det arbeides derfor med planer for en videre utbygging.

Eiendomsselskapet Rosenlund Bydelssenter AS (de samme som selger) arbeider også med planer om å utvikle området mellom Rosenlundvegen og Snekkervegen til handel, næring og bolig.

 

Powered by Labrador CMS