Bygger kontorbygg på Lillehammer

NCC Construction har fått byggeoppdraget for et nytt kontorbygg på Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Kontrakten er på 295 millioner kroner, og det er snakk om en totalentreprise for Rosenlund Bydelssenter AS. Ifølge en pressemelding fra NCC består prosjektet av to kontorblokker med et samlet areal på 21 000 kvadratmeter, inkludert underjordisk parkering på 6000 kvadratmeter.

– Prosjektet har strenge energikrav og passer derfor NCCs kompetanse svært godt. NCC har opparbeidet seg høy kompetanse på energieffektive løsninger som et ledd i å møte dagens og fremtidige krav til bærekraftige løsninger. I prosjektet inngår boring av inntil 50 energibrønner med varmepumper for å forsyne bygget med varme, sier distriktssjef Thomas Rostøl i NCC Construction.

Rosenlund Bydelssenter ligger nord i Lillehammer og er første trinn i en større plan for området. Leietakere er Statens vegvesen Region øst og Fylkesmannen i Oppland. Oppstart er i august 2012 og det er meningen at bygget står ferdig sommeren 2014.

I anbudsarbeidet og videre i prosjekteringsarbeidet vil VDC (Virtual Design and Construction) være et sentralt verktøy.

– VDC er effektivt for å skape felles forståelse av prosjektet for alle involverte parter. Kunde, entreprenører, leverandører, konsulenter og leietakere vil enklere kunne forstå hvordan det ferdige bygget vil bli, og hvordan veien frem til ferdig bygg skal legges opp, sier Rostøl.

 

Ill.: Link Arkitektur AS

Powered by Labrador CMS