Storkjøp på Lillehammer

Et konsortium har kjøpt 75 prosent av Bryggerikvartalet på Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Smedvig Eiendom som har solgt seg ned til 25 prosent, mens kjøperen er et konsortium satt sammen av Industrifinans Capital. Kjøpesummen ligger ifølge DNB Næringsmegling på rundt 300 millioner kroner, mens yielden – direkteavkastningen – skal være drøyt 7 prosent.

Bryggerikvartalet (bildet) er et nærings- og boligkvartal sentralt i Lillehammer sentrum, på oversiden av Storgata mellom Bryggerigata, Spinneriveien og Mesnaelva. Næringsarealene, inkludert et garasjeanlegg i underetasjen, utgjør 30 000 kvadratmeter.

Kvartalet består av restaurerte eldre bygg og nyere bygg, der flere av byggene er vernet. Bryggerikvartalet var også hovedkvarteret til den olympiske komiteen under Lillehammer-OL i 1994. Leietakere i Bryggerikvartalet i dag er blant andre Skatteetaten, Visma Services, Norconsult, NAV Kundesenter, samt andre avdelinger i NAV.

Ifølge GD.no er Euroskilt-gründer Erling Tvete med familie en av dem som har kjøpt seg inn i Bryggerikvartalet. De har gått inn med 27 millioner kroner. Smedvig har altså beholdt 25 prosent, mens de resterende 49 prosentene i Bryggerikvartalet er solgt til 30 ulike investorer i Østlands-området.

Managing partner Mads Agerup i Industrifinans Capital begrunner kjøpet overfor NE nyheter slik:

– Det er en god og veldrevet eiendom med god beliggenhet i Lillehammer. I tillegg er det et stort innslag av offentlige leietakere, begrunner Agerup kjøpet overfor NE nyheter. Gjenværende tid av leiekontraktene er 8 år. Konsortiet tok over Bryggerikvartalet nå ved årsskiftet.

Eiendomssjef Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom kaller salget en porteføljetilpasning.– Vi beholder 25 prosent og skal fortsatt drifte eiendommen, sier Kalsheim til NE nyheter.

Det er opprettet et nytt selskap, Bryggerikvartalet AS, som ifølge GD.no har en aksjekapital på noe over 100 millioner kroner.

Smedvig Eiendom AS eier også naboeiendommen Mesna Senter. Denne 11 mål store eiendommen strekker seg langs Mesnaelva, fra Lilletorget og Storgata til Spinnerivegen, på motsatt side av Bryggerikvartalet. Mesna senter er i dag et handelsområde, men står foran en ombygging.

 

 

Powered by Labrador CMS