Garasjetrøbbel for Ferd

Vedlikeholdsetterslep i garasjen har inntil videre stoppet salget av Strandveien 4-8.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ferd Eiendom kjøpte sommeren 2013 Strandveien 4-8 (bildet) på Lysaker for et ukjent beløp av eiendomsfondet Aberdeen Pan Nordic. Fondet hadde da nettopp hanket inn Lundin Oil som en stor leietaker. Det svenske oljeselskapet skal leie 13 500 kvadratmeter gjennom en tolvårig leiekontrakt. 

I mai 2014 kom meldingen om at Ferd Eiendom rehabiliterer Strandveien 4-8 for 128 millioner kroner gjennom en totalentreprise. Ifølge meldingen fra entreprenøren Seltor for halvannet år siden skulle eiendommen fremstå som «moderne og tidsriktig».

Spesielle kravTekniske anlegg skulle i vesentlig grad skiftes ut og oppgraderes for å møte det som omtales som spesielle krav fra ny leietaker.

Men Strandveien 4-8 har vært til salgs. NE nyheter skrev i august i år at det forelå en budaksept på eiendommen. Partene har denne høsten gjennomført en tradisjonell due diligence, det vil si den avgjørende kvalitetssikringen. Gjennomgåelsen førte imidlertid til et brudd og avslutning av forhandlingene som følge av manglende vedlikehold av garasjen.

Ikke enige– I løpet av denne due diligence-prosessen ble det avdekket et vedlikeholdsetterslep i garasjen. Vi ble ikke enige om en del forhold og avsluttet derfor forhandlingene, bekrefter adm. direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom overfor NE nyheter.

– Vi er nå i en eksklusiv prosess med en ny aktør, men jeg vil ikke si noe utover det, fortsetter han.

– Hva gjør dere med garasjen?– Vi har satt i gang en rehabilitering, og det blir en prosess i etapper som kan ta to til tre måneder. Men vi har foreløpig ikke laget noen fremdriftsplan, og jeg har ikke helt prisen for disse arbeidene, svarer Brynjulfsen.

TodeltHan sier at entreprenørkontrakten med Seltor gjaldt selve bygningskroppen og det de skulle gjøre for kontordelen til Lundin.

– Ja, dette er todelt. Rehabiliteringen gjelder det vi uansett skulle gjøre for Lundin og det vi gjør i resten av bygget, sier Brynjulfsen.

Det er antatt fra markedshold at det var KLP Eiendom som kom med budet i sommer, men det er aldri bekreftet. Brynjulfsen vil ikke svare på om det er en norsk aktør som nå er gitt eksklusivitet.

Powered by Labrador CMS