Budaksept for Ferd

Det foreligger budaksept for Strandveien 4-8.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ferd Eiendom kjøpte i juni 2013 eiendommen (bildet) fra Aberdeen Pan Nordic for et ukjent beløp. Det er antatt fra markedshold at prisen var i underkant av 500 millioner kroner, kanskje ned mot 450 millioner.

Kjøpet kom etter at Aberdeen hadde fått inn oljeselskapet Lundin Norway som leietaker, en 12-årig kontrakt som begynner å løpe fra nå i august. Lundin skal leie om lag 13 500 kvadratmeter i Strandveien 4-8, som har drøyt 17 000 kvadratmeter med «lyse» lokaler.

OverlevertFerd Eiendom har på hjemmesidene en oppdatering om eiendommen og skriver at bygget ble overlevert nøyaktig til avtalt tid: 14. august. Men, Ferd holder på å selge Strandveien 4-8, kjent som det tidligere PGS-bygget. Investeringssjef Geir Pettersen i Ferd Eiendom bekrefter overfor NE nyheter at det foreligger budaksept for Strandveien 4-8.

NE nyheter har fra ett hold hørt at eiendommen er solgt, men det avkrefter Pettersen bestemt. Han vil ikke si noe mer om det forestående salget, som hvem den aktuelle kjøperen er, men regner med at transaksjonen avsluttes nå i høst.

Det er ikke unaturlig å spekulere i at KLP Eiendom også tar dette bygget, etter overtakelsen av Lysaker Torg 35 tidligere i sommer, et par lange steinkast unna.

Langt over 600 mill.?Leienivået i Strandveien 4-8 ligger på drøyt 2000 kroner kvadratmeteren. Vi snakker fort om over 35 millioner kroner i årlige brutto leieinntekter. Forutsetter vi eksempelvis 35 millioner i netto inntekter og en netto yield – direkteavkastning – på 5,25 prosent, som ved salget av Lysaker Torg 35, indikerer det en salgssum i området 670 millioner kroner.

1 million i avvik på disse leieinntektene tilsvarer nærmere 20 millioner kroner i endrede verdier. Et avvik i yielden på 0,25 prosentenheter endrer regnestykket med om lag 30 millioner kroner. Forutsetter vi bortimot 40 000 kroner kvadratmeteren regnet av kontorarealene, snakker vi om 650-680 millioner i eiendomsverdier.

Kort gangavstandStrandveien 4-8 ligger i likhet med Lysaker Torg 35 svært sentralt på Lysaker, 2-3 minutters gangavstand fra Lysaker stasjon. Eiendommen er totalrehabilitert for 130 millioner kroner og oppgradert til det Ferd Eiendom omtaler som «tipp topp moderne standard», der hele oppgraderingen er gjennomført i løpet av rundt ett år.

Opprinnelig er Strandveien 4-8 fra 1985 og huset i mange år seismikkselskapet PGS, men er senere utvidet i flere omganger. Nå er lokalene «tilpasset Lundins ønsker og behov».

Kontoretasjene har fått en blanding av cellekontorer, kontorlandskap, stillerom og arealer med sosiale funksjoner. Lundin gjennomfører selve innflyttingen i midten av september. I tillegg er det et oppgradert inngangsparti med resepsjon og representasjonsområde.

Powered by Labrador CMS