PGS flytter hovedkontoret

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS) flytter hovedkontoret til Mustad Eiendom i Lilleakerveien 4.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mustad Eiendom opplyser i en pressemelding mandag at de har inngått en kontrakt med PGS om leie av 10 000 kvadratmeter i et nytt næringsbygg i Lilleakerveien 4 (se illustrasjon). PGS holder i dag til i Strandveien 4 på Lysaker i en eiendom som er eid av Aberdeen Asset Management.

PGS-bygget skal stå ferdig i begynnelsen av 2013 og er en del av et større byggeprosjekt i Mustad Park. De nye kontorlokalene omfatter foruten 10 000 kvadratmeter BTA også parkeringsplasser under bakken. Nybygget oppføres som et høyteknologisk miljøbygg.

I mai ble det kjent at Statkraft øker arealene med 9000 kvadratmeter til 13 000 kvadratmeter i Lilleakerveien 4. Statkraft har i tillegg sitt hovedkontor i Lilleakerveien 6.

Mustad Eiendom sier ingenting om lengden på leiekontrakten med PGS eller leienivået, men adm. direktør Hallvard Øye i Mustad Eiendom håpet på et snitt på 2100-2200 kroner kvadratmeteren for hele bygget da NEnyheter snakket med ham i mai.

Hele Lilleakerveien 4 er på til sammen 31 000 kvadratmeter (tre hus). OKK Entreprenør fikk i april i år oppdraget med å sette opp Lilleakerveien 4, til en kontraktssum av 350 millioner kroner. Mustad Eiendom har en visjon om å forvandle de tidligere lukkede industriområdet på Lilleaker til et “åpent, aktivt og attraktivt byområde”

Mustad Eiendom kan bygge ytterligere ca 140 000 kvadratmeter i Lysaker-byen henhold til gjeldende regulering. Det omfatter både kontorer, boliger og forretninger. De nye byggene skal minimum tilfredsstille energiklasse B, og utearealene skal ha “god kvalitet og være tilpasset det lokale kultur- og naturmiljøet”.

Mustad Eiendom forvalter i dag 150 000 kvadratmeter med lokaler, fortrinnsvis næringslokaler, som øker til 180 000 kvadratmeter når byggeprosjektet i Lilleakerveien 4 er fullført. CC Vest er kanskje den mest kjente eiendommen i porteføljen til eiendomsselskapet.

Mustad Eiendom AS hadde i 2013 totale driftsinntekter for 213 millioner kroner, et driftsresultat på 134 millioner og et resultat før skatt på 98 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS