Statkraft øker med 9000 m2

Alt er nå klart for Statkrafts nye lokaler i Lilleakerveien 4.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mustad Eiendom igangsatte i fjor prosjektet Mustad Park (se illustrasjon), som er til sammen på ca 22 000 kvadratmeter.

Hele Lilleakerveien 4 er på til sammen 31 000 kvadratmeter (tre hus). OKK Entreprenør fikk nylig oppdraget med å sette opp Lilleakerveien 4, til en kontraktssum av 350 millioner kroner.

Det ene bygget (hus 2) er forbeholdt Statkraft, men endelige avklaringer om regulering av nybygget har tatt tid. Mustad trengte en dispensasjon fra gjeldende regulering og bebyggelsesplan for å bygge en internforbindelse mellom gammelt og nytt bygg, en gangbro.

Eiendomsselskapet har nå fått den nødvendige dispensasjonen, etter en del saksbehandlingstid fra Plan- og bygningsetaten. Mustad Eiendom skal ha fått bra tilbakemeldinger på løsningen som er valgt.

Nybygget i Lilleakerveien 4 til Statkraft er på ca. 13 000 kvadratmeter, hovedsakelig kontorarealer, samt noe parkering. Bygget er forventet ferdigstilt 1. desember 2012. Støpingen av underetasjene starter nå i mai. Statkraft leier i dag ca. 27 000 kvadratmeter av Mustad Eiendom, pluss parkeringsarealer.

Statkraft beholder den gamle leiekontrakten, men avstår ca 4000 kvadratmeter i det gamle bygget til Mustad Eiendom, slik at netto økning i arealbruken er på 9000 kvadratmeter. Total arealbruk etter nybygget blir dermed rundt 36 000 kvadratmeter.

Statkraft har inngått en 15-årig leiekontrakt med Mustad Eiendom for nybygget, som er normalt for så store bygg. Leieprisnivåene i nytt og eksisterende bygg er tilnærmet like, i overkant av 2000 kroner kvadratmeteren. Nybygget er et relativt avansert bygg av god standard.

Fra tidligere er Mustad Eiendom i leiemarkedet med det andre bygget på snaue 10 000 kvadratmeter (hus 3).

Det familieeide eiendomsselskapet signerte nylig en kontrakt med selskapet Webstep i Lilleakerveien 8, et selskap som driver med systemutvikling, systemintegrasjon, arkitektur og utvikling av administrative ledelsesverktøy for mellomstore og store virksomheter.

Mustad Eiendom forvalter i dag 158 000 kvadratmeter,  fortrinnsvis næringslokaler. Selskapets eiendommer inkluderer blant andre kjøpesenteret CC Vest, med over 80 virksomheter. I tillegg omfatter eiendomsporteføljen kontorer for Statkraft, BayernGas AS, SN Power AS og Royal Caribbean Cruise Line AS.

 

Powered by Labrador CMS