Bygger boliger på Stabekk i 2006?

Bertel O. Steens fraflyttede forretningslokaler på Stabekk kan bli boliger, om bilgiganten får det som den vil.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Ved Tjernsmyr på Stabekk står Bertel O. Steens forretningslokaler tomme. Bilfirmaet har flyttet virksomheten til Rud, og Bertel O. Steen Eiendom leier nå i første omgang ut lokalene til Hyttebutikken, noe bilvirksomhet og lager. Hvis eiendomsselskapet får gjennomslag for sine utbyggingsplaner, vil bygningene bli revet innen 2006 til fordel for boliger, noe som krever omregulering.

Ny E18Nå er eiendommen, som ligger i Prof. Kohts vei et stykke fra Stabekk stasjon, omkranset av boliger. Adm. dir. Amund Mowinckel i Bertel O. Steen Eiendom forteller at omreguleringen fra næring til bolig er avhengig av behandlingen av Bærums kommunedel-plan og Statens Vegvesens planer for Vestkorridoren som del av ny E 18. Når dette er avklart og arealene blir regulert til bolig, vil eksisterende bygninger bli revet, opplyser Mowinckel.

Overdrar til utbygger– Vi ser for oss en blandet fleksibel bebyggelse og vil samarbeide med meglere for å finne de markedsmessig riktige løsningene. Vi kommer ikke til å bygge selv, men alliere oss med en boligbygger og overdra eiendommen bitvis når alt ligger til rette.Bertel O. Steen Eiendom kjøpte for en tid tilbake den 11-12 mål store inntauingstomta ved Sogn av Oslo kommune for 59 millioner kroner. Der planlegger de et større kontorprosjekt på 15-16 000 kvadratmeter omkring 2005. Eiendomsselskapet planlegger også bygging på Jessheim og Lørenskog, men det er ordinære bilanlegg. Her vil byggearbeidene begynne så snart investeringsavgiften blir fjernet. Om ikke noe uforutsett skjer, blir det trolig omkring 1. oktober.

Powered by Labrador CMS