Rogalands største eiendomsforvalter

Vågen Eiendom forvalter 65.000 kvadratmeter næringseiendom i Stavanger. Siden starten i 1999 kan hovedaksjonær, Arild Marvik, se tilbake på en eventyrlig vekst.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Arild Marvik har sittet på andre siden av bordet, og så tidlig behovet for etselskap som spesialiserte seg på å drifte eiendommer i Stavanger. Derfor startet han i 1999 Vågen Eiendomsforvaltning AS. Ett år senere startet han opp Vågen Eiendomsmegling AS. Han kan nå tilby et komplett tilbud fra å drifte eiendomsselskaper, til å leie ut eiendommen eller eventuelt selge den.

Størst i RogalandHan har tydeligvis truffet markedet, for allerede tre etter oppstart forvalter han 65.000 kvadratmeter, men gir seg ikke med det.– Den kortsiktige målsetningen er å komme opp i 100.000 kvadratmeter eiendom, sier han til NæringsEiendom. På lengre sikt håper han på enda større vekst. Det finnes ikke noen andre eiendomsforvaltere i Stavanger-området som kan måle seg i størrelse. Marvik er fornøyd med utviklingen, og tror flere og flere i fremtiden vil gjøre bruk av hans tjenester.– I større grad enn før går mange inn i eiendom som en ren finansiell investering. Disse ønsker å ha en forvalter som raporterer jevnlig om hvordan bygningens tekniske stand er, og hvordan økonomien er. Vi driver løpende 12 måneders planlegging. Samtidig ser vi så langt som fem år frem i tid med hensyn til hva som bør gjøres investeringsmessig for å drifte bygningen på best mulig måte, sier han.DokumentasjonMarvik mener at kravene til å kunne fremvise dokumentasjon på tekniske stand, stadig blir strengere. Inneklima og brannforskrifter gjør også at det i større grad må profesjonelle eiendomsforvaltere på banen. – Vi bruker mye tid på å sette oss inn i bygningene vi får i vår portefølje. Det er som å eie en bil, hvor man med et salg bør fremvise et servicehefte. Vi bygger opp dokumentasjon på hva som er gjort vedlikeholdsmessig, og hvordan bygningen har vært driftet. Hvis eiendommen skal selges kan vi fremlegge all dokumentasjon en kjøper trenger, i tillegg til referat fra driftsmøtene.

MeglerVågen eiendom har et eget meglingsselskap, som har navnet Vågen Eiendomsmegling. Også her er Arild Marvik hovedaksjonær. To personer jobber på heltid. Den ene med salg, den andre med utleie. Målet er ikke å ekspedere så mange kunder som mulig, men å gjør en skikkelig jobb.– Vår filosofi er å ha få salgsoppdrag om gangen, og jobbe nært sammen med kunden. Vi sier ofte nei på forespørsler, oppdraget må være av en viss størrelse for at vi sier ja.Eiendommene som selges eller leies ut, annonseres ikke nødvendigvis. I stor grad bruker Marvik og meglerne hans bruk av kontakter det har opparbeidet seg gjennom mange år, og internett.– Forbausende mange av eiendommene vi har solgt, har aldri blitt avertert. Alle prospekter ligger i datamaskinen og mailes ut til potensielle leietakere eller kjøpere. Vi har også en hjemmeside som til en hver tid er oppdatert på eiendommer det er ledige lokaler i, eller bygninger som er til salgs, sier Marvik.Vågen Eiendom har en klar linje på at de ikke investerer i eiendommer.– Da blir vi konkurrenter med kundene, og det er ikke holdbart

Lys fremtidMarvik har ikke lyst til å røpe omsetningen, men sier han er fornøyd med utviklingen i de to selskapene.– Vi jobber med store og få oppdrag. Naturlig nok svinger omsetningen da en del.Fremtiden er lys og han har tro på eiendom som fremtidige investeringsobjekter.– Det vil kreve større profesjon i fremtiden, for å lykkes innen eiendom. Utviklingen har vært fin, fordi om det i likhet med andre bransjer svinger. Forskjellen er at eiendom i stor grad ikke når de store toppene, eller bunn. Det er en langsiktig investering.

Powered by Labrador CMS