DIFFERENSIERT: - Boligmarkedet vil fortsette å være differensiert inn i 2018, og det gjelder å finne de beste prosjektene, sier Frode Ekeli, administrerende direktør i Bank2.

Vokser i eiendom og runder én milliard i utlån

Boligprisfallet i 2017 har hatt lite å si for lånelysten til eiendomsutviklere med små og mellomstore boligprosjekter i Oslo-området, viser årsresultatet til Bank2.

Publisert Sist oppdatert

– Utlånsveksten innen finansiering av disse prosjektene er sterk, og vi ser optimistisk på 2018, sier Frode Ekeli, administrerende direktør i Bank2.

Fredag la banken frem tallene for 2017, som viste et resultat etter skatt på 76 millioner kroner. I tillegg til å tilby refinansiering til privatpersoner, har bankens virksomhet innen prosjektfinansiering blitt stadig viktigere.

– Dette er et satsningsområde der virksomheten primært retter seg mot profesjonelle eiendomsutviklere i Oslo-området, sier Ekeli.

Les også: Bankene mer skeptisk til bolig og handel

Denne utlånsporteføljen økte i løpet av 2017 fra 697 millioner kroner til 1.026 millioner kroner, tilsvarende en vekst på 47 prosent. I 2018 er målet å øke porteføljen med ytterligere 300 millioner kroner.

– Vi opplever tilgangen på prosjekter som fortsatt god. Markedet vil fortsette å være differensiert inn i 2018, og det gjelder å finne de beste prosjektene, sier Ekeli.

– Forskjellen på gode og dårlige prosjekter har økt

Siden toppen i april falt boligprisene i Oslo med 11,5 prosent, ifølge statistikken fra Eiendom Norge. Tall fra Boligprodusentenes Forening forrige uke viste at nyboligsalget i Oslo falt med 60 prosent i 2017.

– Nedkjølingen i boligmarkedet har gjort at forskjellen i prisoppnåelse på gode og dårlige prosjekter har økt. Usikkerheten rundt utviklingen i boligprisene gjør at vi legger ned store ressurser i å vurdere lønnsomheten i nye prosjekter, sier Ekeli.

Les også: Hvis boligprisfallet fortsetter, faller også kontorprisene (+)

Powered by Labrador CMS