FLERE SYKEHUSKJØP: Daglig leder Knut Holte i Scandinavian Property Group.

Nye SPG-kjøp

Scandinavian Property Group (SPG) kjøper to spesialistsykehus.

Publisert Sist oppdatert

SPG kjøper gjennom sitt datterselskap SPG Omsorgsbygg to spesialistsykehus beliggende på Gjøvik og Jeløya utenfor Moss.

Både Steffensrud Rehabiliteringssenter på Gjøvik og Jeløya kurbad, er godt egnet til sitt formål som rehabiliteringssykehus for pasienter innen brukergruppene kreft, hjerneslag, amputasjoner, skjelettplager samt hjerte – og karsykdommer.

Les også: Canica, Ferd og SPG selger stort i Sverige

Eiendommene har et samlet areal på ca. 12.000 m2 BTA, og det er inngått 20 års leiekontrakter med Unicare AS.

– Dette er et strategisk viktig kjøp for vår eiendomssatsning innen helse og omsorgsmarkedet, sier daglig leder Knut Holte i SPG.

– Kjøpet av disse eiendommene forsterker vår posisjon og er et godt tilskudd i porteføljen, sier han.

SPG Omsorgsbygg har arbeidet dedikert innen denne sektoren siden 2010, og har idag en portefølje på 55 eiendommer i Skandinavia. Porteføljen inkluderer sykehus, sykehjem, omsorgsboliger og barnehager. Eiendommene har leiekontrakter med solide private operatører samt kommunale/statlige foretak.

Les også: Edgar Haugen kjøper fra SPG

Les også: SPG runder ti milliarder – ansetter flere medarbeidere

Scandinavian Property Group AS (SPG) ble etablert i 2004, og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet. Selskapet har 15 ansatte fordelt på sine kontorer i Oslo og Stockholm.SPG arbeider innenfor tre industrielle vertikaler i eiendomsmarkedet, helse/omsorgsbygg, boligutvikling og prosjektutvikling innenfor kontor og handel.

SPG har siden etableringen i 2004 gjennomført eiendomstransaksjoner for over 50 milliarder kroner, og har i dag en eiendomsportefølje på ca. 10 millliarder kroner under forvaltning/utvikling.

Powered by Labrador CMS