Bymiljøetaten er positiv til hotellplanene. Foto: Google Street View

Problemeiendom kan bli hotell

Investorene bak Drammensveien 211 ønsker at 60 prosent av bygget skal bli hotell, mens resten fortsatt skal være kontor.

Publisert

Som vi tidligere har omtalt, klarte Egil Stenshagen å kvitte seg med problemeiendommen Drammensveien 211-213 i 2014. Betegnelsen problemeiendom ble da brukt fordi den ligger usentralt til på Maritim ved Bestumkilen, mellom Skøyen og Vækerø. Riktignok er det mange tilhørende parkeringsplasser, men Stenshagen uttalte da til Dagens Næringsliv at han hadde ”slitt med å leie ut”. Den ble derfor solgt til Realkapital Corporate Finance, som opptrådde på vegne av investorer

Drammensveien 211 har en egen hjemmeside, portalskøyen.no, hvor bygget profileres med uttrykk som ”west end – low cost”, ”din portal til en annerledes hverdag”, ”overlegen eksponering langs E18” og ”unik sjøutsikt”. Det påpekes også at det er 26 bussavganger i timen rett utenfor døren.

Nå ønsker imidlertid eierne, Portal Skøyen AS, en bruksendring til en kombinasjon av hotell og kontor. På vegne av selskapet har Pilot Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten. Av bestillingen fremgår det at den planlagte hotellvirksomheten skal legges til andre, tredje og fjerde etasje. Første og femte etasje skal fortsatt være kontor.

Med en slik løsningen vil byggets areal fordele seg 60/40 på hotell og kontor når parkeringsarealene holdes utenfor. Grepet vil ikke medføre endringer av bygningsmassen utover innvendig rehabilitering og ombygging. I tillegg blir adkomstforholdene uforandret i forhold til eksisterende situasjon.

Bymiljøetaten har allerede kommet med en positiv uttalelse til planene. Etaten mener at bruksendringen vil kunne bidra til aktivitet i området utenom arbeidstid, som igjen kan føre til mer sosial kontroll og trygghetsfølelse for de som går gjennom området.

Etter kjøpet i 2014 lå både Drammensveien 211 og 213 i DTZ-syndikatet Realkapital 1 AS, men ifølge Plan- og bygningsetaten ble nr. 211 registrert overført til det da nyopprettede selskapet Portal Skøyen AS i november i fjor.

 

Powered by Labrador CMS