Petter Stordalen satser på flyplassen i København.

Stordalen med hotellkupp i København

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels vant to hotellkontraker på over 30 år ved København Lufthavn i det som er en av Nordens største hotellavtaler.

Publisert Sist oppdatert

Allerede første april i år vil det nåværende flyplasshotellet på 382 rom, som har vært drevet av Hilton, bli omdannet til et high-end Clarion Hotel. Samtidig begynner oppføringen av et nytt Comfort-hotell med 500 rom og et konferansesenter på 3000 kvadratmeter. Petter Stordalens eiendomsselskap Strawberry Fields tar en eierandel på 40 prosent i de to hotellene og konferanseanlegget. De totale investeringene blir nærmere 1 milliard kroner.

– Københavns Lufthavn har i mange år hatt et behov for oppgradering av hotelltilbudet på terminalen. Vi skal utvikle og løfte det eksisterende terminalhotellet til å bli et førsteklasses Clarion-hotell. I tillegg skal vi bygge og drive et helt nytt hotell med 500 rom og et konferansesenter på mer enn 3000 kvadratmeter. Det nye hotellet blir et Comfort Hotel, og dermed kommer vi til å drive to hoteller som henvender seg til hver sin kundegruppe. På den måten sikrer vi både et bedre og bredere hotelltilbud på flyplassen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Leiekontraktene til Nordic Choice er på over 30 år. Det nye hotellet vil stå ferdig i 2020. Petter Stordalen og Nordic Choice-kjeden blir foretrukket partner for all videre hotell-utvikling på Kastrup i over 30 år fremover.

Det er Pangea Property Partners som har vært rådgiver i fremforhandlingen av leieavtalene, joint venturen og tilretteleggingen av transaksjonen.

Les også: Grand blir Scandic-hotell

Les også: – Jeg selger aldri Grand

Powered by Labrador CMS