Solgt på dagen!

To boliggårder på Sagene ble solgt før megleren rakk å lage prospekt.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter omtalte torsdag salget av Arendalsgata 12 (bildet) og Maridalsveien 144. Selger av de to gårdene på Sagene er eiendomsmilliardær Pål Georg Gundersen.

Prisantydningen var henholdsvis 147,5 millioner kroner og 155 millioner, og slik ble det også i et salg som gikk unna i rekordfart.

– Det er samme kjøper, og eiendommene gikk for 302,75 millioner kroner, forteller megler Anders Langtind i Privatmegleren til NE nyheter. Han vil foreløpig ikke ut med hvem kjøperen er.

Forutsetter vi eierkostnader for disse gårdene i området 10-12 prosent, blir yielden for Arendalsgata rundt 3,7 prosent og 3,5 prosent for Maridalsveien 144. Men det er utviklingsmuligheter for den nye eieren.

– Samtlige av leilighetene i denne typen gårder har eget kjøkken. Det er muligheter for å flytte kjøkkenet inn i stuen og dermed få et soverom til. Kanskje kan man få til sammen 4-4,5 millioner kroner mer i leieinntekter for de snaue 40 leilighetene i to gårdene, sier Langtind, og tilføyer:

– Det er en mye større interesse for disse teglsteinsgårdene enn for gårder fra 1890-tallet.

Annonsene for gårdene var onsdag, og så gikk det virkelig unna.

– Jeg skulle til å lage et prospekt, men jeg hadde tre aktører på hånden, og Gundersen hadde to andre aktører som visste om dette. Jeg fikk vel fem henvendelser før lunsj dagen da annonsene var ute, det er et lite miljø i byen, konstaterer Langtind, som primært driver med salg av boliggårder.

– Jeg alene har solgt boliggårder hittil i år for 1,5 milliarder. Det er mange besittere og investorer som vil selge før nyttår, og så er det mange som har gjort det bra i år som vil kjøpe nytt, sier Langtind om det opphetede markedet for boliggårder.

I vår solgte han eksempelvis Von der Lippes gate 15 på St. Hanshaugen for 110 millioner kroner, også det et salg som gikk svært raskt unna.

Powered by Labrador CMS