– Helt eventyrlig

OPPDATERT: En boliggård ved St. Hanshaugen ble solgt på kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Korrigert med riktig selger av Seljeveien.

NE nyheter omtalte for fire uker siden at boliggården Von der Lippes gate 15 (bildet) ved St. Hanshaugen/Lindern var til salgs. Gården med 19 leiligheter og 10 garasjer og et bruksareal på 1711 kvadratmeter hadde en prisantydning på 110 millioner kroner.

Det er riktig nok en god del under verditaksten på 145 millioner og også under lånetaksten på 123,5 millioner kroner. Men nå er eiendommen allerede solgt, og det var stor interesse,

– Budene startet på 85 millioner kroner, men prisen ble til slutt 111 millioner kroner, og yielden ligger på 3,6-3,7 prosent. Det er helt eventyrlig, vi hadde vel 45-50 på visning, og det er flere enn det som kommer for å se på en 2-romsleilighet på Frogner, sier megler Anders Langtind hos Privatmegleren til NE nyheter.

Han mener at 110 millioner kroner var en høy og riktig prisantydning for eiendommen, og salgssummen havnet altså marginalt over dette. Langtind vil ikke ut med hvem kjøperen er, selv om kontrakt er skrevet.

Det er et lite forbehold, etter Lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder, har beboerne rett til å tre inn på det høyeste budet

– Men det skjer sjelden på disse nivåene, og investor får jo uansett den samme summen, sier Langtind. Han har også nylig solgt boliggården Seljeveien 21 på Løren, der prisantydningen var 120 millioner kroner.

Prisen her ble 110 millioner, som tilsvarer en nettoyield på 3,9 prosent. Selgeren er ifølge Langtind den kjente investoren Endre Røsjø (71), blant annet gründer av P4, gjennom hans selskap Centennial Eiendom ASA.

Dette selskapet har ifølge Purehelp.no fra tidligere eierinteresser i syv andre eiendommer og har en bokført balanse på ca. 700 millioner kroner. Bladet Kapital har vurdert den reelle formuen til Røsjø i 2015 til 3,6 milliarder kroner, og han var med det Norges 54. rikeste person på den årlige Kapital-rangeringen.

Powered by Labrador CMS