KAMP OM SNUSIRKEL: Boligprodusentenes Forening forstår ikke Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners henvisning til NAVs rullestoler, og viser til en rapport som viser at de fleste rullerstoler ikke trenger så stor snusirkel. Bildet viser et utdrag fra rapporten.(Faksimile: Boligprodusentenes Forening)

Mener Sanner gjør rullestoler større enn de er

Boligprodusentenes Forening forstår ikke hvorfor kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er så opphengt i store snusirkler.

Publisert

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har sendt ut forslag til forenklinger av byggteknisk forskrift på høring. Endringene er forankret i et ønske om å gjøre nye boliger billigere.

I forbindelse med offentliggjøringen av forslagene, sier Sanner følgende til bygg.no:

– Det er flere i næringen som har tatt til orde for å gå ned fra 1,50 meter til en snusirkel på 1,30 meter, men samtidig vet jeg at flere av NAVs rullestoler er for store til å tåle en slik reduksjon. Ved å gi bransjen valgmuligheter mellom dagens snusirkel på 1,50 og et snurektangel, så får de også mer fleksibilitet.

Les også: Historisk sterk boligprisutvikling i oktober

Boligprodusentenes Forening har i lang tid forsøkt påvirke myndigetene til å endre kravet om snusirkel ned til 1,30 meter, og mener 1,50-kravet ikke er nødvendig. Sanners uttalelse til bygg.no har skapt undring hos Boligprodusentene, som på sine egne nettsider skriver at de ikke forstår Sanners henvisning til NAVs rullestoler.

– Boligprodusentene har gått gjennom alle de elektriske rullestolene som NAV tilbyr med gjeldende rammeavtale. Seks av de åtte førsterangerte rullestolene som NAV tilbyr vil greie 1,30-kravet. Og én av de to gjenstående vil heller ikke greie 1,50-kravet, så vi forstår ikke Sanners henvisning til NAVs rullestoler.

Les også: – Boligprisveksten utelukker videre rentekutt

– Manuelle rullestoler krever ikke stort betjeningsareal. En rapport fra Norsk forskningslaboratorium for universell utforming ved Høgskolen i Gjøvik viser at 0,9 m x 1,1 m var tilstrekkelig for alle testene utført med manuelle allround- og aktivrullestoler. Utfordringen er derfor knyttet til elektriske rullestoler, påpeker foreningen.

Les også: Flere spekulerer i prisstigning

Powered by Labrador CMS