VESTRE SVANHOLMEN 4: Tieto Norways nylige oppkjøp av IT-selskapet Lyse Link ga behov for større plass. Selskapet flytter nå inn i 1800 kvadratmeter kontorlokaler i Vestre Svanholmen 4 på Forus vest.

Nye leieavtaler på Forus

Seabrokers Eiendom har leid ut 30.000 kvadratmeter areal i år.

Publisert Sist oppdatert

Seabrokers Eiendom har inngått en leieavtale med Tieto Norway og med det passert 30.000 kvadratmeter utleid areal hittil i år. Tieto Norways nylige oppkjøp av IT-selskapet Lyse Link ga behov for større plass. Selskapet flytter nå inn i 1800 kvadratmeter kontorlokaler i Vestre Svanholmen 4, et bygg på Forus vest som Seabrokers tilrettelegger for teknologibedrifter og som fra 1. januar huser virksomheter som Cegal og F5IT.

Seabrokers Eiendom er blant Forus’ største eiendomsaktører og utvikler og eier mange ikoniske eiendommer ved golfbanen.Seabrokers Eiendom har tidligere i år inngått leieavtaler i byggene med selskaper som ENI Norge, Aibel og Cegal.

Les også: Tre storavtaler på Forus på kort tid

Fra Hinna Park til ForusHøgevoll AS, som står bak signalbygget Golf Tower på Forus vest, har inngått en leieavtale med Visma på 900 kvadratmeter. Den har en varighet på fem år pluss opsjoner, og Visma har med dette flyttet de rundt 40 ansatte fra Hinna Park til Forus. De siste par årene har velkjente virksomheter som Siemens, AVEVA og SpareBank1 Gruppens kundesenter flyttet til Golf Tower, men det er fortsatt noen ledige arealer i bygget.

Golf Tower på Forus vest er regionens første kontorbygg i energiklasse A. Bygget på nesten 18.000 kvadratmeter har en rekke smarte løsninger for energi- og fleksibilitetshensyn og et energiforbruk på kun 82 KW pr. år pr. kvadratmeter.

Les også: Forlenger med ti år på Forus

Bygger for SchibstedIKM Eiendom har signert kontrakt med Schibsted Distribusjon Vest AS om oppføring av et nybygg på cirka 1200 kvadratmeter i Bærheim Næringspark like ved golfbanen på Forus vest. Planlagt ferdigstillelse er sommeren 2017. Parken på 53,5 mål er planlagt bebygget med totalt 23.000 kvadratmeter kombinasjonsbygg og 17.000 kvadratmeter kontorbygg.

Til topps i regionalt vekstskaperprogramI august åpnet Kverneland Bil og Toyota Sørvest Nordens største bilhus på Forus. Bygget på 29.000 kvadratmeter huser merkebutikker for nye og brukte Ford, Volvo, Lexus, Toyota og Mazda og mange andre bilrelaterte virksomheter.

Nylig ble Ådne Kverneland, daglig leder i Kverneland Investering, kåret til Rogalands representant i den nasjonale finalen i verdens største vekstskaperprogram, Ernst & Young Entrepreneur Of The Year. Kverneland Investering består av selskaper innen restaurant, IT, handel, bil og eiendom, og konsernets omsetning er mangedoblet siden Ådne Kverneland overtok ansvaret for 30 år siden. Bildelen av konsernet har vokst til å bli landets største på Forus og Mazda og tredje største på Volvo.

Les også: SpareBank1 Gruppen til Golf Tower på Forus

Promoteringsvideo godt mottattForus-samarbeidet lanserte på sensommeren promoteringsvideoen “Forus – hvorfor virksomhet i Norges viktigste næringsområde?”. Den er rettet spesielt mot eiendomsmarkedet og –bransjen og en brikke i arbeidet med å tiltrekke enda flere virksomheter og sikre fortsatt vekst, verdiskapning og innovasjonskraft. Videoen har gitt sterk besøksøkning på forus.no, engasjert i sosiale medier og blitt delt av mange virksomheter og ansatte på Forus. Videoen er tilgjengelig her.

 

 

Powered by Labrador CMS