Gullhaug Torg 4 solgt

Svenske SBB har kjøpt Gullhaug Torg 4 av et NRP-syndikat.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det svenske selskapet Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) går inn i det norske eiendomsmarkedet og kjøper Gullhaug Torg 4 i Nydalen. Eiendommen, som er på 26 000 kvadratmeter inkludert garasje på 5000 kvadratmeter, har en lang leiekontrakt med Justis- og beredskapsdepartementet.

– Gullhaug Torg 4 er vårt første kjøp i Norge. Jeg er glad for at vi nå tar steget og investerer i kvalitetseiendommer i Norge. Området rundt Gullhaug Torg er fantastisk, med Handelshøyskolen BI og en lang rekke hovedkontor som gir området liv og røre, sier sjef for Samhällsbyggnadsbolaget Illija Batljan.

Nydalen har nesten 20 000 arbeidsplasser og 4000 innbyggere. Samhällsbyggnadsbolaget mener området, som har vært gjennom en transformasjon fra et gammelt industriområde til en levende bydel, er veldig spennende.

Selger av eiendommen er et Ness, Risan & Partners-syndikat. Syndikatet kjøpte eiendommen fra Storebrand høsten 2013. Ifølge markedsrapporten til NRP Finans fra våren 2016 anslås eiendomsverdien til 770,3 millioner kroner ved en yield på 5,5 prosent. Ved 5,75 prosent, blir eiendomsverdien 736,8 millioner kroner, mens verdien blir 807 millioner kroner ved en yield på 5,25 prosent. Samtidig vil verdien av eierselskapet til eiendommen være høyere, på grunn av et kapitalelement som er verdsatt til 275 millioner kroner. Svenske Fastighetsvärlden spekulerer i en kjøpesum på 1,2 milliarder svenske kroner. 

Arctic Securities har vært finansieringsrådgiver, mens Colliers International har vært rådgiver for kjøperen. Advokatfirmaet Selmer har vært juridisk rådgiver.

Powered by Labrador CMS