Kjøpte av Storebrand

Et syndikat har kjøpt Gullhaug Torg 4 av Storebrand til en eiendomsverdi på 600 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendommen er den største i Storebrand Eiendoms Nydalen-portefølje som skal selges ut.

Finansavisen skriver tirsdag at selskapet Nydalen Kontorbygg AS har overtatt Gullhaug Torg 4 (bildet) for en transaksjonsverdi av 600 millioner kroner. Selskapet ble stiftet i slutten av november i fjor.

Kjøperen er et syndikat satt opp av Ness, Risan & Partners. Gullhaug Torg 4 er totalt på 20 800 kroner kvadratmeteren. Regnet av totalarealene har dermed kjøperne betalt 28 800 kroner kvadratmeteren.

Selve eiendommen er priset til 600 millioner kroner og en direkteavkastning (yield) på 6,5 prosent. I tillegg er bygget oppgradert for om lag 300 millioner kroner. Denne oppgraderingen skal finansieres med en kapitalleie som leietaker skal nedbetale over elleve år før kontantstrømmen kjøres til null.

Yielden på denne delen ble priset til rundt 6,1 prosent. Ness, Risan & Partners venter en årlig netto interntrente på ca. 10 prosent.

– Bygget er nylig oppgradert og fullt utleid til Statsbygg på en elleve år lang leiekontrakt til ca. 1750 kroner kvadratmeteren. Dette er alt i alt en trygg sak, sier partner Erlend Torsen i NRP Finans til Finansavisen.

Justisdepartementet leier 13 000 kvadratmeter i bygget, etter at de måtte flytte som følge av bombeeksplosjonen 22. juli.

Storebrand har nå bare to mindre eiendommer igjen å selge i Nydalen. I sommer solgte selskapet Gullhaugveien 1-3 til City Finansiering (Kim Erla), trolig for pluss/minus 250 millioner kroner. Det er ikke kommet noen offisiell transaksjonssum her.

 

Foto: Kosbergs Arkitektkontor 

Powered by Labrador CMS