BENYTTER MULIGHETEN: - Den gamle industrieiendommen vår ligger nå midt i et boligområde, og da må vi benytte oss av muligheten til å bygge boliger, sier styreleder Michel Andvord (til venstre) - her sammen med eiendomssjef Øyvind Hansen i Andvord Eiendom.

Første boligprosjekt for Andvord Eiendom

Andvord Eiendom er i gang med sitt første boligprosjekt: 220 leiligheter på en gammel industritomt, som i dag ligger midt i et boligområde. I tillegg eier selskapet flere kontoreiendommer sentralt i Oslo.

Publisert

I 1865 etablerte Richard Andvord Norges første spesialforretning for papir på Stortorvet i Oslo, som da het Christiania. Virksomheten vokste raskt, og selskapet startet etter hvert med egenproduksjon av varer, samtidig som grafisk produksjon ble et viktig forretningsområde.

I 2005 ble selskapet slått sammen med børsnoterte C. Tybring Gjedde, og året etter ble virksomheten solgt til nederlandske/amerikanske Corporate Express.

21.500 kvmSalget la grunnlaget for nye forretningsområder i den familieeide bedriften. I dag er Andvordgruppen involvert i både finansiell investeringsvirksomhet, industriell næringsvirksomhet og eiendom.

Andvord Eiendom eier seks kontoreiendommer sentralt i Oslo med et totalt areal på ca. 21.500 kvadratmeter. De to siste årene har selskapet rehabilitert Nedre Vollgate 5, slik at alle eiendommene nå skal være i førsteklasses stand.

Les også: Møller Eiendom nærmer seg ti milliarder

Les også: Jakter kontoreiendom

Vurderer nye kjøp– Det kan meget godt være at vi kjøper mer kontoreiendom sentralt i Oslo, men når yielden faller ned mot 4 på prime, begynner det å bli veldig dyrt. I alle fall historisk sett. Vi holder likevel øyner og ører åpne for prime eiendommer, sier styreleder Michel Andvord i Andvord Eiendom.

Selskapet har årlige leieinntekter på ca. 60 millioner kroner, og verdijustert utgjør eiendommene 40-45 prosent av den totale forvaltningskapitalen i Andvordgruppen.

Boliger i HovinbyenI 2012 solgte Andvord Eiendom Lunden 25 på Vollebekk i Oslo. Denne kombinasjonseiendommen var opprinnelig beliggende i et industriområde, men senere er det blitt bygget en rekke boliger der.

Vollebekk ligger også innenfor grensene til Hovinbyen – et område i Oslo Øst hvor Plan- og bygningsetaten mener det kan være et potensial for 30.000-40.000 nye boliger og 2,5 millioner kvadratmeter næringsareal.

Les også: Dette foretaket kjøper eiendom for 200 millioner kroner hvert år

Samarbeid med AttivoLunden 25 ble solgt til et utviklingsselskap, som i dag har navnet Lunden 25 AS og eies 49/51 av Andvord Eiendom og Attivo Eiendomsutvikling. Det sistnevnte selskapet ble startet i 2007 av Hans Chr. Andersen og Knut Amundsen – begge tidligere ledere i Linstow AS.

Eiendommen inneholder et lager-, produksjons- og kontorbygg som er utleid og gir kontinuerlige inntekter til selskapet. Planen er imidlertid å bygge 220 leiligheter på totalt 17.200 kvadratmeter BRA.

Tilfeldighetenes spillEiendommen er ferdig regulert, og byggearbeidene begynner senest i 2019 når leiekontraktene i kombinasjonsbygget utløper. Dette blir det første boligprosjektet til Andvord Eiendom.

– Det er jo litt tilfeldighetenes spill, men den gamle industrieiendommen vår ligger nå midt i et boligområde, og da må vi benytte oss av muligheten til å bygge boliger, sier Andvord.

Les også: Fyller på med eiendommer

Tett på leietakerne– Er det aktuelt for dere å gå inn i flere boligprosjekter?

– Kanskje, men da må det være i samarbeid med en annen aktør. Boligutvikling er et eget fag, som vi ikke kan. Vi er mer forvaltere enn utviklere, svarer han.

– Ett av våre fortrinn er at vi har vår egen lille driftsorganisasjon og er tett på leietakerne. Vi har spisskompetanse innen IT, elektronikk, alarmer og styringssystemer. Moderne kontoreiendommer er jo høyteknologiske anlegg, sier han.

– I tillegg ligger kontoreiendommene våre så tett at vi alltid har driftsteknikere i nærheten.

Bilfritt sentrumAndvord Eiendom har investert mye i parkeringsanlegg og har i dag 25 parkeringsplasser i Øvre og Nedre Vollgate.

– Det er viktig at driftspersonale, vareleverandører og kunder har tilgang til eiendommene våre, derfor er vi litt engstelige for hva politikerne kan finne på, sier Andvord.

Les også: Axer Eiendom vokser kraftig i bolig

Kulturhandling i LomI selskapets eiendomsportefølje inngår også Andvord gård i Lom. Dette er slektsgården som Richard Andvord forlot da han flyttet til Christiania i 1865. I dag er den et gårdshotellkonsept som leies ut til lukkede grupper.

– For oss er dette en kulturhandling. Det går med litt penger til driften, men vi synes det er viktig at gården blir tatt vare på og at det er aktivitet der, sier han.

Les også: R8 Property jakter bygg i Oslo

 

Powered by Labrador CMS