Vil føre opp 10 000 m2

Avantor vil føre opp drøyt 10 000 kvadratmeter kombinert bebyggelse i Gullhaug Torg 2A.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Planområdet er på ca. 13 mål og er i dag regulert til byggområde for bolig- og næringsbygg, samt offentlige trafikkområder. Den gjeldende planen på ca. 4100 kvadratmeter er imidlertid ikke gjennomført, og byggeområdet benyttes i dag til parkering. I den gjeldende reguleringen er det ikke stilt krav til utearealer for boligene

Avantor ønsker nå å føre opp et kombinert bolig- og næringsbygg på 10 700 kvadratmeter (se illustrasjon, hvorav 5000 kvadratmeter med boliger, 4200 kvadratmeter med kontorer, samt 1500 med næringsarealer. Høyden skal være inntil 16 etasjer. Det vil gi en utnyttelse på ca. 200 prosent BRA og doble antall kvadratmeter med boliger.

Prosjektet inngår også i FutureBuilt-programmet og er tenkt oppført som et nullenergibygg. En oppgradering av offentlige torg, møteplasser og friområder inngår også i planarbeidet, som utføres av COWI AS og Snøhetta AS. De har nå varslet oppstart om detaljregulering av tomten.

Plan- og bygningsetatens foreløpige vurdering er at de støtter forslaget om en kombinert bolig- og næringsbebyggelse med høye klima- og miljøambisjoner. Etaten støtter også prosjektets muligheter og en spennende miljøprofil så lenge kravene og kvalitetene i FutureBuilt-programmet videreføres. Det stilles ingen krav om at utearealene til boliger må plasseres på bakkenivå.

Den gjeldende reguleringen fra 2010 åpner opp for bygg inntil 75 meter. Den seneste byrådserklæringen slår fast at høyhusstrategien ligger fast, samt at det på enkelte knutepunkter kan tillates høyhus over 12 etasjer, gitt at de arkitektoniske kvalitetene ivaretas.

Det er også flere argumenter for et høyhus med høy arkitektonisk kvalitet på Gullhaug Torg, men etaten mener at byggets fotavtrykk må reduseres for å sikre større arealer til fellesskapet på toget.

Leilighetsfordelingen må sikre en større andel store leiligheter, og planmyndighetene anbefaler minst 50 prosent leiligheter over 80 kvadratmeter. Bydelen og Byantikvaren må dessuten involveres i det videre planarbeidet.

Avantor kjøpte i fjor høst Gullhaug Torg 1-3 fra Astrup-familien. NE nyheter skrev for en uke siden at Torgbygget i Nydalen (Nydalsveien 33) er klar for offisiell åpning 15. september.

Illustrasjon: Snøhetta

Powered by Labrador CMS