23 MILLIONER: Denne hytta i Blindleia er priset til 23 millioner kroner. (Foto: DNB Eiendom Residens)

Hyttekjøperne har blitt mer kravstore

Jan Olav Birkenes har solgt hytter i Blindleia i 23 år. En trend er helt tydelig – kjøperne har blitt stadig mer kravstore.

Publisert

– Kjøperne vet hva de vil ha. Dette er en endring vi har sett helt tydelig de siste årene. Mange forventer samme standard på hytta som de har hjemme, sier Jan Olav Birkenes.

MinstekravHan har en av de dyreste hyttene på Sørlandet for salg. Hytta ligger i Blindleia, på en øy rett vest for Lillesand. Prisantydningen er på 23 millioner kroner, så dette er ikke en hytte for alle. Hytta er på 180 kvadratmeter, noe som betyr at man må ut med over 127.000 kroner per kvadratmeter for herligheten. Da får man imidlertid egen brygge og en liten strand med på kjøpet.

Les også: Nesten utsolgt for hytter

– Det har vært bra med aktivitet på denne hytta, men den er foreløpig ikke solgt, sier Birkenes.Det som etterhvert er et absolutt krav fra alle som kjøper hytte er vann og avløp og strøm.

– Dette er en betingelse for de aller fleste, og nå er det også slik i Lillesand kommune at for hytter langs sjøen, så er det mulig for de fleste å knytte seg til offentlig avløp, sier Birkenes.

Les også: Økt salg av sjøhytter

Vil ha landfast, men…Han tror noe av grunnen til at kravene blir større er at det kommer nye generasjoner til, og mange av de er vant til god standard.

– Vi ser også at det er stadig flere som ønsker å ha hytta landfast. Dette handler selvfølgelig om tilgjengelighet og dette er noe jeg har en viss forståelse for. Men nå er et slik at de dyreste hyttene ligger på øyene, det er ikke noe å diskutere, og for disse hyttene gjelder ikke kravet om at de må være landfaste. Det som er så fint med Lillesand er avstanden. Øyene ligger tett på fastlandet og det er sjelden man må bruke mer enn ti minutter for å komme seg fra fastlandet til hytta, sier Birkenes.

Bedre i årBirkenes har solgt hytter i Lillesand i 23 år. Han opplever sommeren så langt i år som bedre enn fjorårets.– Jeg tror den lave renten påvirker markedet positivt. Samtidig så tror jeg også at folks feriemønster er i ferd med å endre seg noe. Den svake kronen gjør det mindre interessant for folk å reise på ferie i utlandet og mer interessant å være hjemme, sier Birkenes, som legger til at de for tiden opplever av folk er positive.

Les også: Vil ha kortere vei til hytta

Akkurat nå går markedet inn i en litt roligere periode, og faktisk er det heller ikke så veldig mange hytter for salg i området.

– Det er færre hytter for salg nå enn på samme periode i fjor. Jeg tror imidlertid at dette skyldes litt tilfeldigheter. Det er normalt litt roligere midt på sommeren, og så tar det seg opp igjen på sensommeren og ut over høsten, sier Birkenes

Powered by Labrador CMS