Statoil-kontoret solgt

Statoils Fornebu-kontor er solgt for 3,9 milliarder kroner til et Arctic-syndikat.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

– Dette er en prosess vi har holdt på med ganske lenge. Vi begynte for ca. ett år siden og jobbet mot noen aktører i fjor høst. Madison trykket imidlertid på pauseknappen i november og prosessen ble restartet i månedsskiftet januar/februar i år. Transaksjonen ble gjort torsdag i forrige uke, sier partner Jørgen Haga i Akershus Eiendom til NE nyheter.

Haga og Akershus Eiendom har sammen med sin internasjonale partner Jones Lang LaSalle arbeidet med salget av eiendommen på 65 000 kvadratmeter. Til slutt var det et syndikat tilrettelagt av Arctic Securities som stakk av med seieren om eiendommen.

Salgssummen på 3,9 milliarder kroner tilsvarer en yield på 5 prosent. Dermed har Madison International Realty gjort en kule på sitt relativt korte eierskap til Statoil-bygget på Fornebu. Fornebu-kontoret til Statoil ble solgt for 3,2 milliarder kroner i desember 2012. Da tok Madison 35 prosent av eiendommen, og kjøpte seg senere videre opp da Koksa Eiendom (tidligere IT Fornebu Eiendom) solgte seg ut i september 2014. Det var et stort obligasjonslån som sikret dealen rett før jul i 2012.

Madison-direktør Derek O. Jacobsen har brukt god tid på å selge eiendommen for å få mest mulig ut av salget. Til NE nyheter har Jacobsen tidligere uttalt at han mener norske eiendomsselgere bruker for kort tid på sine transaksjoner og at det gir lavere priser enn man fortjener.

– Prisen på eiendommene som selges ville blitt høyere hvis investorene ble gitt anledning til å foreta en skikkelig due dilligence. Selgere av eiendom må forstå at andre lands institusjonelle investorer har investeringskomiteer og grundige prosesser når de skal kjøpe eiendom, sa Jacobsen til NE nyheter under eiendomsmessen MIPIP i Cannes våren 2013.

 

Powered by Labrador CMS