Kjøpt av en håndfull investorer

En håndfull norske og internasjonale investorer er de nye eierne av Statoil-bygget.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Fredag ble en av årets største og mest annonserte transaksjoner kunngjort, Statoils nye kontor på Fornebu selges for rundt 3 milliarder kroner. Netto direkteavkastning (yield) skal ligge i området 6 prosent. Prisen tilsvarer rundt 45 000 kroner kvadratmeteren.

IT Fornebu-sjef Kjell Kalland sier i mandagens utgave av Finansavisen at bygget ikke ble solgt for under 3 milliarder kroner. Netto leieinntekter fra kontorarealene ligger på snaue 175 millioner kroner (parkeringsarealene er ikke solgt i denne omgang).

NEnyheter skrev for halvannen uke siden at «en mulig løsning er at en mindre gruppe av investorer går inn og kjøper bygget sammen, som kan omfatte både innenlandske og utenlandske investorer»

Det er akkurat dette som har skjedd, i tillegg til at den nåværende eieren IT Fornebu blir med videre med 30 prosent.

– Ja, det er en håndfull norske og internasjonale investorer som er med, bekrefter Mads Syversen i Arctic Securities til NEnyheter søndag formiddag. Han vil ikke si noe nærmere om hvem disse investorene er.

NEnyheter fikk ett innspill fredag på at noen av de kapitalsterke investorene som kjøpte Sektor Gruppen i november (Varner Invest og Joh. Johansson) også var med på denne transaksjonen, men Varner Invest avkreftet for sin del dette fredag overfor NEnyheter.

NEnyheter skrev fredag kveld at obligasjonsfinansiering var med på å sikre Statoil-transaksjonen. Det var basert på et innspill om at Arctic Securities hadde lagt ut et obligasjonslån på 2 milliarder kroner som en avgjørende del av finansieringsløsningen.

Mads Syversen bekrefter lånet, men er ellers sparsommelig med kommentarene.

– Det stemmer at vi har tilrettelagt lånet på 2 milliarder, er alt Syversen vil si, men han vil ikke kommentere løpetid og marginer på lånet.

Powered by Labrador CMS