Kjøpefesten fortsetter

Amerikanske Madison har sikret seg ytterligere 59,5 prosent av Statoils kontor på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Tidligere denne uken ble det kjent at Madison hadde kjøpt halvparten av Steen & Strøm Magasin fra Schage Eiendom. Ved årsskiftet 2012/2013 kjøpte Madison 35 prosent av selskapet som har kjøpt Statoil-bygget på Fornebu. Prisen den gangen var 392 millioner kroner. 

Nå opplyser Madison at de har økt andelen med ytterligere 59,5 prosent. Kjøpesummen er 680 millioner kroner, 85 millioner euro. Selgerne er Koksa Eiendom, tidligere IT Fornebu, med 30 prosent, samt diverse investorer med 29,5 prosent. Madison eier dermed over 90 prosent av det drøyt 65 000 kvadratmeterstore bygget (se bildet).

Transaksjonen er den tolvte NE nyheter omtaler i september, som dermed ser ut til å bli en av de beste månedene i transaksjonsmarkedet i år.

Eiendommen på Fornebu er i sin helhet leid ut til Statoil ASA i 15 år fremover. JLL og Akershus Eiendom har vært rådgivere for Madison, mens Line Ravlo-Losvik i Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver. Arctic Securities har også vært med på å tilrettelegge transaksjonen, som de var ved det store kjøpet ved årsskiftet 2012-2013.

– Dette er en betydelig transaksjon for Madison og har gjort det mulig for oss å kjøpe majoritetsandelen i ett av Oslos mest ikoniske kontorbygg og gitt de eksisterende investorene muligheten til å komme seg ut. Statoil-komplekset er et topp bygg med god beliggenhet og i kjernedelen av markedet, og som er godt posisjonert for å dra nytte av det sterke norske eiendomsmarkedet, uttaler adm. direktør Derek Jacobson i Madison International i en melding torsdag.

Adm. direktør Kjell Kalland i Koksa Eiendom sier de er fornøyd med at deres andel i Statoil-bygget er kjøpt av Madison, som de er på som en seriøs investor. Salget har frigjort betydelige midler for Koksa Eiendom, slik at de nå kan utvikle selskapets andre eiendomsinvesteringer på Fornebu.

Powered by Labrador CMS