Selger halvparten

OPPDATERT: Schage Eiendom selger sin halvpart av Steen & Strøm Magasin til amerikanske Madison.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med utfyllende opplysninger.

Søylen Eiendom solgte i fjor høst 30 prosent av sine shoppingeiendommer til det amerikanske eiendomsfondet. De to selskapene opprettet da Promenaden Property AS. Schage Eiendom og Søylen Eiendom kjøpte i juni 2011 Steen & Strøm Magasin og nabogården for en drøy milliard kroner.

Med dagens kjøp eier Madison nå 100 prosent av High Street Shopping, med eierskap i blant annet Steen & Strøm Magasin. Det oppgis ingen pris for transaksjonen i pressemeldingen, men ifølge Dagens Næringsliv må Madison ut med 320 millioner kroner for Schages halvpart. Avisen skriver at salget verdsetter hele eiendommen til 1,5 milliarder og gir en samlet gevinst på 100 millioner etter tre år som medeiere.

Administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom er meget fornøyd med salget.

– Schage Eiendom er en utvikler med 5-10 års perspektiv på investeringene. Det ligger i ryggmargen vår å tenke stort og langsiktig. Denne muligheten til å realisere en gevinst kom tidligere enn planlagt, men det er sjelden feil å slå til og ta en hyggelig gevinst, sier Svoren i pressmeldingen.

Administrerende direktør for Madisons europeiske investeringer, Derek Jacobson, er også fornøyd.

– Dette kjøpet understreker vår sterke tro på det attraktive eiendomsfundamentet som ligger i den norske detaljhandelen. Vi ser fortsatt behov for butikketableringer, spesielt i luksussegmentet. Vårt partnerskap med Søylen i Promenaden Property har vært svært fremgangsrikt, og vi ser frem til fortsatt fruktbart samarbeid med Søylen, sier Jacobson.

Svoren sier i meldingen at de samtidig er stolte av å ha vært med på å revitalisere Steen & Strøm Magasin sammen med Søylen Eiendom. Han mener partene har utfylt hverandre godt i ombyggingen og utvidelsene som pågår.

High Street Shopping tapte over 20 millioner kroner i fjor før skatt på Steen & Strøm Magasin.

Schage Eiendom eier også nabokvartalet Stortorvet 7, hvor selskapet planlegger en total revitalisering av 33 000 kvadratmeter i 2020.

Powered by Labrador CMS