Underskuddet økte

High Street Shopping tapte over 20 millioner kroner før skatt i fjor på Steen & Strøm Magasin.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Selskapet High Street Shopping ble dannet våren 2011, med 50 prosent eierandel for Søylen Næringseiendom og Schage Eiendom. Leieinntektene til High Street Shopping består av faste avtaler for leie av lokaler i kjøpesenteret Steen & Strøm.

Schage Eiendom og Søylen Eiendom kjøpte sommeren 2011 Steen & Strøm Magasin og naboeiendommen for en drøy milliard kroner. Søylen Eiendom solgte i oktober i fjor ut 30 prosent av shoppingeiendommene til amerikanske Madison International Realty for 310 millioner kroner. 

Søylens eierandel på 50 prosent i Steen & Strøm (High Street Shopping) inngikk i transaksjonen. High Street Shopping AS er nå eid med 50 prosent av Schage Eiendom AS og Promenaden Property AS, som igjen er eid av Advokatfirmaet Thommessen AS, men der Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom er styrets leder. Det er ingen ansatte i High Street Shopping AS.

Årsberetningen til selskapet viser at inntektene på 51,6 millioner kroner var helt identiske i forhold til 2012, mens kostnadene i perioden steg fra 30,4 millioner kroner til 34,9 millioner. Driftsresultatet ble dermed redusert fra 21,2 millioner kroner til 16,7 millioner.

Finanskostnadene økte fra 26,7 millioner kroner til 38,2 millioner, som bidro sterkt til at underskuddet før skatt økte fra 4,6 millioner kroner til 21,6 millioner.

Tomtene og eiendomsmassen var ved utgangen av 2013 bokført til 1043 millioner kroner, svakt ned fra året i forveien, som om også er den bokførte verdien av de pantsatte eiendelene. High Street Shopping hadde 66,5 millioner kroner i tilgang i fjor under anlegg under utførelse. Steen & Strøm Magasin holder for tiden på å gjennomgå en større rehabilitering, som skal være ferdig i høst.

Langsiktig gjeld til kredittinstitusjoner økte i løpet av fjoråret fra 670 millioner kroner til 729 millioner, en økning på 59 millioner kroner. Rentekostnadene til finansinstitusjonene økte likevel med 10 millioner kroner fra 2012 til 2013.

Bokført egenkapital ved fjorårets slutt er på 429 millioner kroner, som gir en egenkapitalandel på 36 prosent. Den bokførte verdien av eiendomsmassen er i nærheten av kjøpesummen fra 2011.

Styret opplyser ellers i årsberetningen at en av selskapets største leietakere gikk konkurs i april i år, som medførte et tap på 4 millioner kroner. Det ble imidlertid inngått en ny leieavtale i de samme lokalene kort tid etter, og butikken re-åpnet to uker etter konkursen.

Powered by Labrador CMS