Gigantplaner på Skøyen

Storebrand vil bygge inntil 100 000 kvadratmeter i Hoffsveien 1, blant annet et hotell.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i forrige uke at det står igjen å leie ut 7000 kvadratmeter i Hoffsveien 1C på Skøyen. Det er geoserviceselskapet CGG Services Norge som prøver å få fremutleid de tidligere lokalene til ingeniørselskapet Fugro. Storebrand Eiendom eier Hoffsveien 1C, som totalt er på 10 900 kvadratmeter.

Storebrand-eide Hoffsveien 1, som ligger rett ved Skøyen togstasjon, kan beskrives som et konglomerat av næringsbygg og består av fem eiendommer, A-E. Komplekset er ifølge hjemmesidene til Storebrand Eiendom på til sammen rundt 44 000 kvadratmeter og har høyst ulike bygg.

DetaljreguleringDet er tre hovedbygg i Hoffsveien 1, to på 11 000 kvadratmeter og et bygg på drøyt 17 000 kvadratmeter. Den nyeste delen av bygningsmassen er fra 2000.

Men nå er det kunngjort oppstart av detaljregulering med konsekvensutredning for Hoffsveien 1 A-E. Hele planområdet er på 24 mål, men den endelige avgrensningen avklares i planarbeidet. Rambøll Norge er formell forslagsstiller på vegne av Storebrand Eiendom.

Området ønskes nå regulert til hotell, kontor, forretninger og boliger. Hensikten er å legge til rette for hotell, kontor og servicenæringer med en integrert inngang til T-banestasjon i direkte tilknytning til Hoffsveien.

80 000-100 000 m2Mellom bebyggelsen skal det etableres et offentlig byrom og torg. Det legges til rette for utbygging av om lag 80 000-100 00 kvadratmeter med ny bebyggelse, fordelt på flere bygg. Ifølge kunngjøringen fremkommer det ikke hva som skal rives. Adm. direktør Anders Berggren i Storebrand Eiendom ønsket overfor NE nyheter søndag kveld ikke å kommentere planene.

Men Kritt Arkitekter har ifølge deres hjemmesider levert et konkurranseforslag (se illustrasjon) til Storebrand Eiendom på 2950 kvadratmeter for «lille» Hoffsveien 1B på 780 kvadratmeter. Dette kan bli et kontorbygg prosjektert med mål om BREEAM-klassifisering og energiklasse A.

Dyr infrastrukturÅ bygge på Skøyen nå, er derimot ikke lett og neppe billig. Bladet NæringsEiendom skrev i mai at byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) hadde satt alle utviklingsplaner på Skøyen «på hold», spesielt i lys av en ny T-bane til Fornebu.

NE nyheter omtalte forrige mandag at Møller Eiendom må punge ut for en ny Fornebubane og er møtt med nye rekkefølgebestemmelser som kan koste selskapet dyrt.

Et annet av prosjektene på Skøyen som har møtt motbør, også på grunn av høydebestemmelsene i området, er Orklas nye hovedkontor i Drammensveien 149. Orkla har her fått tøffe rekkefølgekrav å forholde seg til.

Illustrasjon: Kritt Arkitekter

Powered by Labrador CMS