Bergens-investor kjøpte sykehus

Eiendomsinvestoren Kan Cao har kjøpt Cicignon sykehus i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Sykehuset Østfold la i januar 2013 to sykehus ut for salg, Cicignon and Veum. Den opprinnelige prisantydningen for 55 000 kvadratmeterstore Cicignon (bildet) var 256 millioner kroner, men budene var ikke i nærheten.

Sykehuset Østfold prøvde seg så med en prisantydning på 170 millioner kroner for Cicignon, men også dette ble for høyt. Nå bekrefter Sykehuset Østfold at Cicignon er solgt, Halden Arbeiderblad skriver at ykehuset er kjøpt av Kan Caos selskap NG Development for 130 millioner kroner, altså om lag halvparten av takst.

Kan Cao står også bak kjøpet av Teglverkstomta på Hasle, som han gjennom selskapet NG Commerce AS betalte 55 millioner kroner for.

Prosjektdirektør Tore Dag Olsen ved Sykehuset Østfold er tilfreds med at det nå foreligger endelig avtale om salg av eiendommen og at sykehuset nå konsentrerer seg om å realisere det nye sykehuset. Sykehuset har i samarbeid med kommunen utviklet en mulighetsstudie for området, men det er opp til kjøper å bestemme hvordan han ønsker å utvikle eiendommen videre i samråd med kommunen.

Det er ifølge Halden Arbeiderblad snakk om å utvide Cicignon-sykehuset med tre ekstra etasjer, som kan bli leiligheter med det som omtales som byens beste utsikt. Politikerne i Fredrikstad er imidlertid delt i synet på en slik løsning, enkelte mener blokker i elleve etasjer blir for ruvende.

Prosjektet i Fredrikstad skal etter hvert markedsføres som Cicignon Park. Sykehusområdet er primært tenkt utviklet for boliger, og med innslag av noe næring og servicetilbud for å betjene boligområdet på Cicignon.

NE nyheter skrev i juni at Norsk Helsehus blir kjøperen av det andre sykehusbygget, Veum, som hadde en prisantydning på 70 millioner kroner.  Daglig leder Tore Borthen bekreftet for et halvt år siden at salget var «i boks». Men Fredriksstad Blad skriver nå at salget av Veum-sykehuset blir utsatt til etter årsskiftet. Alle brikkene er ennå ikke på plass.

– Det er kun detaljer som gjenstår, men alt tar lengre tid enn man tror. Jeg tror ikke det drøyer så veldig over nyttår før vi har alt på plass, sier Jon Petter Larsen i DNB Næringsmegling, som skal formidle handelen.

Målet har vært at begge sykehussalgene skulle offentliggjøres samtidig, men ifølge Larsen er det flere interessenter til sykehuset på Veum.

– Men vi har et bud som er høyest, og slik sett er det én interessent som er nærmest målet, sier han.

Powered by Labrador CMS