Sykehuskjøper klar

Norsk Helsehus blir kjøperen av Veum sykehus utenfor Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var i januar 2013 det ble kjent at sykehusene på Veum (bildet) og Cicignon var til salgs, for til sammen 325 millioner kroner. NE nyheter skrev i april at eieren Sykehuset Østfold hadde avgitt budaksept for sykehuset. Veum er det antatt letteste sykehuset å selge.

Prisantydningen for Veum var 70 millioner kroner. Daglig leder Tore Borthen i Norske Helsehus AS bekrefter overfor Fredriksstad Blad at salget nå «er i boks». Det vil si, de siste gjennomgåelsene (due diligence) skal nå gjøres for å avklare at alt er som det skal.

Megler Jon Petter Larsen i DNB Næringsmegling regner med at endelig kontrakt er underskrevet innen 1. juli. Selve overdragelsen er ment å skje 1. januar 2016.

– Vi har store planer for Veum og ser enorme muligheter for å utvikle området på en fornuftig og tilpasset måte, sier Borthen til Fredriksstad Blad. Tomten er på 110 mål og kan være egnet for boligbebyggelse for barnefamilier.

Men Norske Helsehus har tre satsingsområder: Utbygging av bedre omsorgsboliger, eiendomsdrift av omsorgsbygg og utvikling av helsehus for et friskere liv i lokalmiljøet. Norsk Helsehus AS kjøpte i fjor to boligområder i Halden for 100 millioner kroner.

Borthen uttalte den gangen at de ser på dette som et svært spennende område der det kan utvikles en fin ny bydel i Halden.

Norske Helsehus AS eies med 66,7 prosent av Tore Borthens investeringsselskap Fambo Invest, og med 33,3 prosent av Øystein Østermanns selskap Øst Bygg AS.

Foto: Skifte Eiendom

Powered by Labrador CMS