Selges for 55 mill.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) har akseptert et bud på 55 millioner kroner for Teglverkstomta ved Hasle T-banestasjon.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Kommunikasjonssjef Lena Nesset skriver i en epost til NE nyheter at saken ennå ikke er politisk behandlet. Det innebærer at salget ikke er vedtatt, men EBY har administrativt akseptert et tilbud fra NG Commerce AS om å kjøpe tomten for 55 millioner kroner.

I tillegg kommer en forpliktelse til å etablere en ballbane for kommunen til en anslått verdi av 4,6 millioner kroner. Saken skal ifølge Nesset behandles av bystyret i løpet av høsten, og endelig vedtak om et salg eller ikke salg vil først foreligge når bystyret har behandlet saken. Det er hjørnetomten ved siden av tomten som skal utvikles til en skole, som er solgt.

Bak NG Commerce AS står Nordic Group Holding AS, et selskap som er eid av Kan Cao, som holder til i Bergen. Selskapet omsatte i 2013 for vel 42 millioner kroner, inklusive finansinntekter, og hadde en totalbalanse på 208 millioner kroner.

Teglverkstomta (bildet) ligger altså ved Hasle T-banestasjon, og planområdet er på ca. 86 mål. Utvikling av tomten har vært et samarbeid mellom EBY, Undervisningsbygg, Omsorgsbygg, Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten.

Oslo bystyre vedtok den 29.08.2012 reguleringsplan for Teglverkstomta. Hovedelementene i den vedtatte reguleringsplanen er etablering av en ny skole med flerbrukshall for 1. til 10. klasse.

Skolen skal gi plass til 780 elever og plass til 20 elever med behov for spesialtilpasninger og være ferdig til skolestart i 2015. Danske MT Højgaard fikk i februar 2013 kontakten med å bygge ut tomten.

Powered by Labrador CMS