Bygger til 300 mill.

Danske MT Højgaard fikk kontrakten med å bygge ut Teglverkstomten på Løren i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Undervisningsbygg Oslo KF offentliggjorde i går at MT Højgaard er valgt som totalentreprenør til å føre opp en ny skole og flerbrukshall på Teglverkstomten. Entreprisekostnaden ligger på om lag 300 millioner danske kroner, altså det samme i norske kroner. Skolen skal være klar til skolestart i 2015.

Skolen (se illustrasjon) føres opp i fem etasjer, hvorav fire etasjer til undervisning og administrasjon. Flerbrukshallen i tilknytning til skolen skal føres opp i to etasjer, med tekniske fasiliteter på taket. Arkitekten bak prosjektet er L2 Arkitekter AS (ARK). Byggestart er nå til våren.

Samlet byggeareal er ifølge MT Højgaard på ca. 11 500 kvadratmeter og omfatter også utearealer på til sammen 15 300 kvadratmeter. Prosjektet er en del av en større byutviklingsplan for området, som også omfatter 7000 nye boliger og utbygging av sosial og fysisk infrastruktur.

– Vi er stolte over å være valgt i konkurransen med en rekke andre tilbydere og ser frem til å arbeide sammen med Undervisningsbygg om dette spennende prosjektet, siger daglig leder Karen Cecilie B. Møller for MT Højgaards norske kontor til selskapets hjemmesider.

Ifølge hjemmesidene til Undervisningsbygg skal skolen romme 800 elever. Undervisningsbygg oppga i fjor arealene til totalt 12 522 kvadratmeter, hvorav skolearealene utgjør 9529 kvadratmeter og flerbrukshallen 2933 kvadratmeter.

Teglverkstomten ligger mellom Hasle Torg og Riksanlegget for tennis. I tillegg til skoleanlegget jobber Undervisningsbygg i samarbeid med andre etater med omregulering av hele området til å omfatte åpning av Hovinbekken, utvikling av tomten i krysset mellom Grenseveien og Økernveien og opparbeidelse av friareal i skråningen mot Hovin borettslag.

Illustrasjon: L2 Arkitekter AS

Powered by Labrador CMS